ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΓΚΟΥΡΒΕΛΟΥ «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΙΕΡΕΙΣ – από το 1950 έως σήμερα» – ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΠΑΤΡΩΝ

 
 

03-05-2015: Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε ο χορός μας,  αποδίδοντας Αναστάσιμους ύμνους, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του μέλους του, Φιλολόγου – Συγγραφέως κ. Σπυρίδωνος Γκουρβέλου, στην κατάμεστη αίθουσα της Χριστιανικής Στέγης Πατρών.

03-05-2015: Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στην κατάμεστη αίθουσα της Χριστιανικής Στέγης Πατρών, η  παρουσίαση του πέμπτου βιβλίου, του Φιλολόγου – Συγγραφέα  Σπυρίδωνος Ν. Γκουρβέλου, με τίτλο «Νοσοκομειακοί  ιερείς  (από το 1950 έως σήμερα)», την Κυριακή 3 Μαΐου 2015 και ώρα 8 μ.μ. Την εκδήλωση άνοιξε η θαυμάσια απόδοση Πασχαλινών ύμνων από την Βυζαντινή – Παραδοσιακή χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ», υπό την διεύθυνση του χοράρχη της, Πρωτοψάλτου του Ι. Ν. Αγ. Σοφίας Πατρών κ. Χαραλάμπους Θεοτοκάτου. Στην συνέχεια προλόγισε την παρουσίαση ο πρόεδρος της Χριστιανικής Στέγης Πατρών κ. Χρήστος Στολάκης, ενώ την όλη εκδήλωση συντόνισε ο γραμματέας  του Δ.Σ. της Στέγης κ. Ανδρέας Θεοδωράτος.
Πρώτος ομιλητής ήταν ο  Πρωτοπρεσβύτερος και Εφημέριος του Ι. Ν. Αγ. Παντελεήμονος του «Ασκληπιείου» Βούλας κ. Κωνσταντίνος Μαλτέζος, ο οποίος αφού επαίνεσε τον συγγραφέα για το «επιτυχές τόλμημα του πονήματος», αναφέρθηκε στον κορυφαίο ρόλο των Νοσοκομειακών ιερέων πανελλαδικά και την προσφορά τους στους πάσχοντας συνανθρώπους μας, αλλά και στους οικείους  και συνοδούς τους. Με λόγια απλά και πολύ παραστατικά παραδείγματα, ο  ομιλητής  καθήλωσε τους παρευρισκομένους και τους μετέφερε πρωτόγνωρες προσωπικές εμπειρίες και θαύματα που έχει ζήσει. Τον λόγο κατόπιν έλαβε ο ιατρός – Θεολόγος κ. Παντελής Λεονάρδος, τέως Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού  Νοσοκομείου  Μεσολογγίου «Χατζηκώστα», ο οποίος αναφέρθηκε στην μεγάλη προσφορά των Νοσοκομειακών ιερέων, αλλά και των ιατρών, των νοσηλευτών και νοσηλευτριών και των Χριστιανών εθελοντών προς τους ασθενείς συνανθρώπους μας. Στηλίτευσε  ακόμη την αντιμετώπιση του αρρώστου σαν αριθμού και τύπου ασθένειας από τον σύγχρονο ιατρό και όχι ως ανθρώπινη μονάδα και «εικόνα Θεού» όπως του αξίζει και εξήρε την ιστορική αξία του παρουσιαζόμενου βιβλίου, που αναφέρει μοναδικά στοιχεία για τα Ελληνικά Νοσοκομεία, συγχαίροντας τον συγγραφέα για την συλλογή όλων αυτών των μαρτυριών.            Μετά και την ομιλία των ιερέων των Νοσοκομείων της πόλης μας π. Βασιλείου Γιαννόπουλου(Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας») και π. Χαρίτωνα Αθανασόπουλου (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου) και την μεταφορά των δικών τους εμπειριών,  ο συγγραφέας ευχαρίστησε θερμά τους χορηγούς και συμπαραστάτες της έκδοσης του βιβλίου του, όλους εκείνους που τον βοήθησαν στην συγγραφή του, τους παρευρισκομένους σήμερα  και όλους εκείνους που φρόντισαν για την άρτια εκδήλωση της παρουσίασής του. Την εκδήλωση έκλεισε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, Άγιος Πρωτοσύγκελος π. Αρτέμιος, μεταφέροντας τις ευχές και τα συγχαρητήρια του Επισκόπου μας στον συγγραφέα, επαινώντας και αναδεικνύοντας το έργο των άξιων εκπροσώπων της Εκκλησίας μας στα  Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.

Φωτογραφικό Υλικό