Δροσόπουλος Δημήτριος (Λαμπαδάριος Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πλατανίου)

 
 

Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 25-04-1973, όπου και διαμένει μέχρι σήμερα (στο Ακταίο Ρίου). Είναι έγγαμος και πατέρας δύο κοριτσιών.
Είναι Πτυχιούχος της Σχολής Φυτικής παραγωγής του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας, με μεταπτυχιακές σπουδές στις Περιβαλλοντικές επιστήμες της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σήμερα εργάζεται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε συστήματα ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων. Έχει μεγάλη προϋπηρεσία στη δουλειά του και πολλές μεταπτυχιακές εργασίες και ειδικεύσεις.
Γνωρίζει καλά την Αγγλική γλώσσα και έχει άριστες γνώσεις υπολογιστών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χρήσης και προγραμματισμού Η/Υ και έχει διδάξει προγραμματισμό σε φροντηστήρια και ΙΕΚ. Έχει κατασκευάσει λογισμικό σχετικό με την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων το οποίο έχει εγκαταστήσει στις επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζεται.
Τρέφει μεγάλη αγάπη για την Βυζαντινή μουσική, έχοντας 5ετείς εντατικές σπουδές στο Ευρώπιο Ωδείο Πατρών και στη Φιλαρμονική Εταιρεία Πατρών, με δάσκαλο τον Πρωτοψάλτη κ. Αριστείδη Μπουχάγιερ. Έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε πολλές χορωδίες. Είναι μέλος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Πατρών και περιχώρων «Ιωάννης Δαμασκηνός» και σήμερα ψάλλει ως Λαμπαδάριος στον Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πλατανιού Πατρών.
Στην χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» συμμετέχει από την αρχή του 2013, μετά από πρόσκληση του προέδρου και του χοράρχη της. Από τις αρχές του 2015 είναι και αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του χορού, σε θέματα Επικοινωνίας και Διαδικτύου. Τον χαρακτηρίζει το Πατριαρχικό ύφος και η ορθή γνώση της Βυζαντινής μουσικής, η σοβαρότητα και η συνέπεια, ενώ διαθέτει ιδιαίτερο μουσικό τάλαντο και εξαίρετη φωνή.