Κουτσούρης Σωτήριος (Πρωτοψάλτης Ι. Ν. Αγ. Τριάδος Λειβαδιάς)

 
 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994. Είναι άγαμος και  ολοκληρώνει τις σπουδές του στο  Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, του Πανεπιστημίου Πατρών.
Έχει πολύ μεγάλη αγάπη για την Βυζαντινή μουσική, με την οποία ασχολείται από την ηλικία των 9 ετών. Έχει μαθητεύσει δίπλα σε εξαιρετικούς μουσικοδιδάσκαλους, τον κ. Διονύσιο Ηλιόπουλο και τον κ. Δημήτριο Καλομοίρη. Ασχολείται ακόμη με την Παραδοσιακή Ελληνική μουσική, με την μουσική σύνθεση και μαθαίνει να παίζει κανονάκι.
Έχει κατά καιρούς ψάλλει σε διάφορους ναούς και έχει συμμετάσχει σε διάφορες χορωδίες, Βυζαντινές και Ευρωπαϊκές, Εκκλησιαστικές και μη, όπως στη χορωδία του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Κηφισιάς, στον Βυζαντινό χορό της Ι. Μ. Γλυφάδας και της Ι. Μ. Θηβών και Λεβαδείας και στην χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών. Από τον Ιανουάριο του 2011, ψάλλει ως Πρωτοψάλτης στον Ι. Ν. Αγ. Τριάδος Λειβαδιάς.
Στην χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» συμμετέχει από το 2012, όπου τον έφερε ο κουνιάδος του, παλαιό και ιδρυτικό μέλος του χορού, Παναγιώτης Τζουμανίκας. Θαυμάσιος Ιεροψάλτης, προικισμένος φωνητικά και άρτια καταρτισμένος, τον χαρακτηρίζει η σοβαρότητα, η συνέπεια και το μεράκι για την καλλιέργεια της Βυζαντινής μουσικής και της ιεροψαλτικής Τέχνης.