Κυκλοφορία του συλλεκτικού CD του χορού μας “Πρωτοκλήτεια 2008”

3.11.2008: Στις αρχές Νοεμβρίου κυκλοφόρησε ο νέος ψηφιακός δίσκος της χορωδίας «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ», που είναι αφιερωμένος στην μεγάλη εορτή του προστάτη και Πολιούχου της πόλης των Πατρών, Αγίου Ανδρέα.
Πρόκειται για μια επετειακή συλλεκτική μουσική έκδοση, που παρουσιάζει ο Βυζαντινός χορός, με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από την θεμελίωση του νέου Ιερού Ναού του Αποστόλου Ανδρέα, στα πλαίσια των εφετινών Πρωτοκλητείων και περιλαμβάνει ύμνους από τον εσπερινό και τον όρθρο της μεγάλης εορτής. Το CD αποτελεί μια πρωτοποριακή μουσική παραγωγή και θα κυκλοφορήσει σε περίπου 4500 αντίτυπα, ενώ σ’ αυτό συμμετέχει και ο Πρωτοψάλτης του νέου Ι. Ν. Αγ. Ανδρέα Πατρών κ. Αθανάσιος Παπαναγιώτου, αποδίδοντας εξαιρετικά ένα ιδιόμελο της εορτής του Πρωτοκλήτου.
Η ηχογράφηση του δίσκου έγινε την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στο στούντιο «SYNTHESIS», όπου 18 χορωδοί και 7 ισοκράτες έψαλλαν τους Βυζαντινούς ύμνους, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη και χοράρχη κ. Χαράλαμπου Θεοτοκάτου. Παραγωγός ήχου στον νέο δίσκο είναι ο Φωτεινός Ανδρεόπουλος, ενώ η μουσική αναπαραγωγή του θα γίνει από την γνωστή δισκογραφική εταιρία EURODISC . Υπεύθυνος έκδοσης και εκτύπωσης του CD είναι η εταιρία NEXUS DESIGN, ενώ την μακέτα του δίσκου επιμελήθηκε το μέλος της χορωδίας μας κ. Ιωάννης Ελευθεριάδης. Τον δίσκο προλογίζει ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. κ. Χρυσόστομος, που αναφέρεται με επαινετικά λόγια τόσο στην χορωδία μας όσο και στο νέο αξιόλογο επίτευγμά της Η νέα αυτή μουσική έκδοση έγινε από τον πολιτιστικό σύλλογο «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ», που υποστηρίζει τον ομώνυμο Βυζαντινό χορό, με την βοήθεια φιλότεχνων χορηγών και όπως αναφέρει ο διοικητικός υπεύθυνος της χορωδίας κ. Γεώργιος Βέργος, αποτελεί ένα αξιόλογο πόνημα που παραδίδεται με πίστη και ευλάβεια στους απανταχού φιλόμουσους και λάτρεις της Βυζαντινής μουσικής, δείχνοντας τον δρόμο της τόνωσης της θρησκευτικής μας συνείδησης και της ψυχικής και πνευματικής μας ανάτασης.
Το νέο CD δόθηκε δωρεάν σε όλους όσους παρευρέθηκαν στη συναυλία της χορωδίας μας , στις 21 Νοεμβρίου το βράδυ, στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Πατρών, ενώ μοιράστηκε και σε όλες τις μετέπειτα εκδηλώσεις των Πρωτοκλητείων 2008. Ακόμη, απετέλεσε «μουσικό χαλί» στις εκθέσεις εικόνων, κειμηλίων και γραμματοσήμων, που πραγματοποιήθηκαν και ο τηλεοπτικός σταθμός «ΛΥΧΝΟΣ», επένδυσε μ’ αυτόν μουσικά πολλές εκδηλώσεις των Πρωτοκλητείων, που κάλυψε. Τέλος, ανήμερα της μεγάλης εορτής, 1000 CD μοιράστηκαν δωρεάν στους εκκλησιαζομένους στον νέο Ι. Ν. του Πολιούχου και προστάτη μας Αποστόλου Ανδρέα.