Επίσκεψη του κ. Βέργου στο Φανάρι

04.04.2009: Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε ο Διοικητικός Υπεύθυνος της Βυζαντινής-Παραδοσιακής χορωδίας «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ», γιατρός Ορθοπαιδικός κ. Γ. ΒΕΡΓΟΣ , στα πλαίσια επιστημονικού συνεδρίου. Το Σάββατο 4 Απριλίου επισκέφθηκε μαζί με άλλους συναδέλφους του την Μεγάλη του Γένους Σχολή, όπου και παρακολούθησαν όλοι μια εξαιρετική μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στον «Οίνο και τον Αίνο» και ξεναγήθηκαν στους χώρους της Σχολής που λειτουργούν σήμερα.
Την Κυριακή 5 Απριλίου ο κ. ΒΕΡΓΟΣ παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι, μαζί με την σύζυγό του Μαρία και αρκετούς συναδέλφους του. Στην κατανυκτική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Γαλλίας κ. κ. Εμμανουήλ, ενώ την παρακολούθησε πλήθος Ελλήνων τουριστών. Στο Φανάρι περευρίσκετο ακόμη και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. κ. Δημήτριος, προσκεκλημένος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, ενόψει της αυριανής συνάντησης του τελευταίου με τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Ομπάμα.
Στο τέλος της λειτουργίας ο Πατριάρχης μίλησε στους παρευρισκόμενους Έλληνες και τους μοίρασε το Άγιο αντίδωρο. Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί του ο κ. ΒΕΡΓΟΣ του συστήθηκε σαν εκπρόσωπος του γκρουπ των Ορθοπαιδικών ιατρών και διοικητικός υπεύθυνος της Βυζαντινής-Παραδοσιακής χορωδίας «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ», μεταφέροντάς του χαιρετισμούς και προσφέροντάς του ένα συμβολικό δώρο. Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος καλωσόρισε τον κ. Βέργο στο Φανάρι, τον ευχαρίστησε για το δώρο του και τις ευγενείς προσρήσεις του και κατέληξε λέγοντας : «Μουσικολογιώτατε κ. Βέργο, χαίρω ιδιαιτέρως που σας συναντώ σήμερα εδώ στο Φανάρι. Με υποδεχτήκατε στην πόλη σας με τον καλύτερο τρόπο, φέτος στα Πρωτοκλήτεια. Θα χαρώ ξεχωριστά να έρθετε στην Πόλη με την αξιόλογη χορωδία σας, να συνψάλλουμε και να συμπροσευχηθούμε». Ακολούθησε συνομιλία του κ. ΒΕΡΓΟΥ και με τους δύο άλλους Ιεράρχες και αναμνηστική φωτογραφία με τον Παναγιώτατο.