Στην εκπομπή «Άδοντες και Ψάλλοντες» ο Φωκαεύς

14-01-2010: Στην εκπομπή «Άδοντες και Ψάλλοντες», στον τηλεοπτικό σταθμό «ΛΥΧΝΟ» , που παρουσιάζει ο γνωστός Πρωτοψάλτης κ. Φώτης Μπαρούτας, ήταν καλεσμένοι, ο διοικητικός υπεύθυνος της χορωδίας μας κ. Γεώργιος Βέργος και ο χοράρχης της κ. Χαράλαμπος Θεοτοκάτος.
Η εκπομπή παρουσιάστηκε την Πέμπτη το βράδυ, στις 14 Ιανουαρίου και ήταν αφιερωμένη στην Βυζαντινή-Παραδοσιακή χορωδία «Θεόδωρος Φωκαεύς». Οι καλεσμένοι αναφέρθηκαν στο ιστορικό και τα επιτεύγματα του χορού μέχρι σήμερα, ενώ παρουσίασαν και τους μελλοντικούς της στόχους. Κατά την διάρκεια της εκπομπής ακούστηκαν επιλεγμένοι ύμνοι από τις δύο τελευταίες, εξαίρετες συναυλίες του χορού, στο Δημοτικό Θέατρο Πατρών, στα πλαίσια των Πρωτοκλητείων 2009 και την Χριστουγεννιάτικη συναυλία στην Ι. Μ. Πειραιά.
Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, έγινε μια πολλή εποικοδομητική συζήτηση των καλεσμένων και του παρουσιαστή, που αναφέρθηκαν γενικά στον ιεροψαλτικό χώρο της πόλης μας, στις χορωδίες της Πάτρας και την συνεργασία τους καθώς και στην ανάγκη της διάσωσης και διάδοσης της Ελληνορθόδοξης Μουσικής μας Παράδοσης.