Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

06.02.2010 : Σε ένα ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον, σε αίθουσα του γνωστού ξενοδοχείου «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ» , πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Βυζαντινής – Παραδοσιακής χορωδίας «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ», παρουσία του διοικητικού υπευθύνου του χορού κ. Γεωργίου Βέργου και του χοράρχη του κ. Χαράλαμπου Θεοτοκάτου, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010, στις 7.30 μ. μ. το βράδυ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρκετά μέλη της χορωδίας με τις οικογένειές τους, γνωστοί Πρωτοψάλτες , μεταξύ των οποίων και ο Γραμματέας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Πάτρας κ. Σπ. Σκιαδαρέσης, καθώς επίσης και πολλοί φίλοι της χορωδίας μεταξύ των οποίων και οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Δημήτριος Αυγέρος και Τρύφωνας Παχής .
Την κοπή της βασιλόπιτας άνοιξε ευχαριστήριος ομιλία του κ. Γ. Βέργου προς τους παρευρισκομένους και ακολούθησε η ευλογία της πίτας από τον Αιδεσιμώτατο Πρεσβύτερο του Ι. Ν. Αγίας Σοφίας Πατρών και μέλος του χορού , π. Στυλιανό Μασσαρά, παρουσία του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου του Ι. Ν. Αγίας Σοφίας Πατρών π. Ερμολάου Μασσαρά και των δύο άλλων ιερέων του χορού π. Βασιλείου Πατσού και π. Χαραλάμπους Σταματόπουλου, ενώ η χορωδία έψαλλε επίκαιρους ύμνους. Κατόπιν ο κ. Βέργος έκοψε την πίτα, μοιράζοντας τα κομμάτια σε όλους, ευχαριστώντας τους για την αποψινή παρουσία τους, την προσφορά τους και τον ζήλο τους και ευχόμενος για ανάλογη συνέχεια στο ευγενές έργο τους. Ακολούθησε μικρή αναφορά του κ. Βέργου στις προσεχείς εκδηλώσεις του Φωκαέως και στην σημασία της ένταξης του «ΦΩΚΑΕΩΣ» στην «ΣΤΕΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ». Να θυμίσουμε πως στην τρέχουσα χρονιά, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, η χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» θα ψάλλει στον Β’ Κατανυκτικό Εσπερινό στον Μητροπολιτικό Ναό «Φανερωμένης» Αιγίου, μετά σχετική πρόσκληση του Συλλόγου Βυζαντινής μουσικής Αιγιαλείας, ενώ προγραμματίζεται και μια μουσική εξόρμηση στην Σερβία, μετά πρόσκληση για συμμετοχή του χορού σε εορταστικές εκδηλώσεις στις αρχές Μαΐου, στην οποία αναφέρθηκε σε σύντομη ομιλία του ο π. Ερμόλαος Μασσαράς, Πρωτοπρεσβύτερος του Ι. Ν. Αγίας Σοφίας Πατρών.
Τυχερός της βραδιάς ήταν ο π. Στυλιανός Μασσαράς, στον οποίο έπεσε το φλουρί της βασιλόπιτας, αποκτώντας τρία εξαίσια μουσικά βιβλία, που επέλεξε ο χοράρχης κ Θεοτοκάτος για τον τυχερό της πίτας.