Τιμητική βράβευση του Μ. Χατζημάρκου

4-12-2010: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, προς τιμήν του Άρχοντα Πρωτοψάλτη Μανώλη Χατζημάρκου, κατά τον Εορτασμό του Συλλόγου των Ιεροψαλτών Πατρών, στον Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας.
Μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010, στην Ευαγγελίστρια, στην εορτή τού Συλλόγου τους, που συμπίπτει με την ημέρα κατά την οποία τιμάται η μνήμη του προστάτου τους Αγίου Ιωάννου τού Δαμασκηνού, παρευρέθησαν σύσσωμοι οι Αχαιοί Ιεροψάλτες. Τιμώμενο πρόσωπο τής βραδιάς ήταν ο κορυφαίος Πρωτοψάλτης Μανώλης Χατζημάρκος, ο οποίος βραβεύθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. κ. Χρυσόστομο για την μακρά και πολυσχιδή προσφορά του στην πατρώα Βυζαντινή μας Μουσική. Αρχικώς ετελέστη ο Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. κ. Χρυσοστόμου. Στο δεξιό αναλόγιο έψαλε ο Πρωτοψάλτης κ. Φώτης Μπαρούτας μετά αρκετών συναδέλφων του, και στο αριστερό ο Πρωτοψάλτης και χοράρχης του Βυζαντινού χορού «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» κ. Χαράλαμπος Θεοτοκάτος, μαζί με τον τέως πρόεδρο του Συλλόγου των Ιεροψαλτών Πατρών, Πρωτοψάλτη κ. Π. Παπασταύρου και πολλά μέλη της χορωδίας «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» (Δ. Σταυριανός , Στ. Μεντζάς , Γ. Γεωργόπουλος, Χρ. Αλποχωρίτης, Θεόδ. Πάτσης , Ανδ. Σμυρνής ). Μετά το πέρας τού Εσπερινού όλοι οι Ιεροψάλτες συνέστησαν ένα χορό, ο οποίος υπό την διεύθυνση τού χοράρχου κ. Ι. Κόττορου απέδωσε συνθέσεις τού τιμωμένου.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος τού Συλλόγου Ιεροψαλτών Πατρών και Περιχώρων κ. Π. Κυδωνιάτης. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος στον λόγο του αναφέρθηκε στον ρόλο και την αποστολή των Ιεροψαλτών στον χώρο της Θείας Λατρείας και εξήγησε την απόφασή του να τιμήσει τον προσκληθέντα Πρωτοψάλτη Μανώλη Χατζημάρκο. Η πλέον συγκινητική στιγμή τής εκδηλώσεως, ήταν όταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος κάλεσε τον τιμώμενο Πρωτοψάλτη και τον βράβευσε απονέμοντάς του ειδική τιμητική πλακέτα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Τότε ο Μανώλης Χατζημάρκος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και όλους τους παρευρεθέντες και έψαλε το Δοξαστικό του Εσπερινού του Παρακλήτου «Ανέβη ο Ιησούς εις Ιεροσόλυμα», καταχειροκροτούμενος από το πολυπληθές εκκλησίασμα! Μετά το πέρας της εκδηλώσεως παρατέθηκε δεξίωση στο πνευματικό κέντρο τού Μητροπολιτικού Ναού.