Κυκλοφόρησε το νέο cd της χορωδίας

15-12-2010: Κυκλοφόρησε σήμερα το νέο CD της χορωδίας «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» με τίτλο «Επιλογή Βυζαντινών Ύμνων», σε περισσότερα από 5500 αντίτυπα, μια σπουδαία και πρωτότυπη παραγωγή στο χώρο της Βυζαντινής Μουσικής, που περιέχει Βυζαντινούς ύμνους Χριστουγέννων αλλά και επιλεγμένα μέλη απ’ όλο το Εκκλησιαστικό έτος, από τις ζωντανές εκδηλώσεις του Βυζαντινού χορού. Ο ψηφιακός αυτός δίσκος θα δοθεί απ’ όλα τα μουσικά βιβλιοπωλεία δωρεάν, ενώ ορισμένα επίσης αντίτυπά του θα σταλούν σε Εκκλησιαστικούς και πολιτικούς Άρχοντες της πόλης αλλά και της πατρίδας μας, καθώς και σε διακεκριμένα πρόσωπα του εξωτερικού.
Η ηχητική παραγωγή του πέμπτου ψηφιακού δίσκου της χορωδίας με τίτλο «Επιλογή Βυζαντινών Ύμνων», έγινε στις 20-11-2010 στο στούντιο «ΣΥΝΘΕΣΙΣ» στην Πάτρα και υπεύθυνος ήχου και σ’ αυτή την μουσική έκδοση είναι πάλι ο Φωτεινός Ανδρεόπουλος, που φρόντισε για την ειδική ψηφιακή επεξεργασία των ζωντανών μουσικών μελών. Πρόκειται για εκτελέσεις Βυζαντινών ύμνων από συναυλίες της χορωδίας στην Πάτρα, την υπόλοιπη Ελλάδα και εμφανίσεις στο εξωτερικό, υπό την διεύθυνση του έμπειρου χοράρχη του κ. Χαρ. Θεοτοκάτου, με πληθώρα χορωδών και ισοκρατών να συμμετέχουν σ΄ αυτές. Η επιλογή των ύμνων έχει γίνει από τον χοράρχη κ. Χαράλαμπο Θεοτοκάτο, η παραγωγή του CD πραγματοποιείται ξανά στην γνωστή δισκογραφική εταιρία EURODISC, ενώ την ευθύνη του σχεδιασμού του δίσκου και την επιμέλεια της έκδοσής του έχει αναλάβει, ο επίσης χορωδός Γιάννης Ελευθεριάδης.
Όπως αναφέρει στο εισαγωγικό σημείωμα του νέου δίσκου, ο διοικητικός υπεύθυνος της χορωδίας κ. Γεώργιος Βέργος, «στην πενταετή της πολιτιστική διαδρομή, η Βυζαντινή – Παραδοσιακή Χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» , μέσα από τις μουσικές παραγωγές της και τις συναυλίες της , θέλει να παρουσιάσει και να αναδείξει τις μοναδικές και ιδιαίτερες πτυχές της Ελληνικής Μουσικής μας Παράδοσης, διασώζοντας και διαδίδοντας την Πατρώα Βυζαντινή Εκκλησιαστική μας μουσική και το Ελληνικό Παραδοσιακό Δημοτικό τραγούδι, γράφοντας την δική της ιστορία και ακολουθώντας μια ανοδική διαδρομή στον χώρο του μουσικού πολιτισμού του τόπου μας». Και συνεχίζοντας αφού ευχαριστεί τους ευγενικούς χορηγούς αυτής της προσπάθειας λέγει πως «σ’ αυτήν την δύσκολη περίοδο οικονομικής και πνευματικής κρίσης, υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για την επίτευξη των ευγενών μας στόχων και την προβολή της Πατρώας Εκκλησιαστικής μουσικής μας κληρονομιάς. Κάτι τέτοιο στις μέρες μας γίνεται πιο επιτακτικό παρά ποτέ, καθώς επιχειρείται συστηματικό και ποικιλοτρόπως, η αλλοίωση και αλλοτρίωση της Ελληνοχριστιανικής μας ταυτότητας και η υποκατάσταση της Παραδοσιακής μας μουσικής και γενικότερα της πολιτιστικής μας ιστορίας, από ξενόφερτα παγκοσμιοποιημένα καλλιτεχνικά ρεύματα».
Η παρουσίαση του νέου CD της Βυζαντινής – Παραδοσιακής Χορωδίας «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ», θα γίνει σε εκδήλωση του χορού, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου και ώρα 8.30 μ. μ. , σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ».