Κοπή της βασιλόπιτας της Χορωδίας μας

26-01-2014: Σε οικογενειακό  περιβάλλον, στο γνωστό εστιατόριο «ΚΟΡΑΛΛΙ», στο Κοτρώνι  Πατρών,  πραγματοποιήθηκε    η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Βυζαντινής – Παραδοσιακής χορωδίας «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ»,  παρουσία  του διοικητικού υπευθύνου του χορού κ. Γεωργίου Βέργου, του χοράρχη του κ. Χαράλαμπου Θεοτοκάτου και των μελών του Βυζαντινού χορού και των οικογενειών τους, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, στις 9.00μ.μ. το βράδυ. Την βασιλόπιτα ευλόγησαν  οι ιερείς του χορού π. Χαράλαμπος Σταματόπουλος και π. Βασίλειος Πατσός, ενώ τα μέλη της χορωδίας έψαλλαν επίκαιρους  ύμνους.  Ακολούθησε ευχαριστήριος ομιλία του κ. Γ. Βέργου προς τα μέλη και τον χοράρχη του χορού για τον ζήλο, την συνέπεια και την συνολική προσφορά τους, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν οι τόσο  επιτυχημένες εμφανίσεις της προηγούμενης χρονιάς, ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος αναφέρθηκε   στις  μελλοντικές επιδιώξεις της  χορωδίας και στις προσεχείς συμμετοχές της  σε πανελλαδικές συναυλίες καταξιωμένων χορωδιών και σε μια μεγάλη, επερχόμενη πολιτιστική  εκδήλωση στη Ρωσία. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Βέργος,  ευχαρίστησε για άλλη μια φορά όλους τους παρευρισκομένους  και ευχήθηκε προσωπική υγεία, δύναμη και Θεία ευλογία,  για   ανάλογη συνέχεια στο ευγενές έργο της χορωδίας στο μέλλον.
Κατόπιν ακολούθησε πλούσιο γεύμα για όλους τους παρόντες και μετά το γλυκό επιδόρπιο,  μοιράστηκε η Βασιλόπιτα. Τυχερός της βραδιάς ήταν ο χορωδός Διονύσιος Κωνσταντακόπουλος, στον οποίο έτυχε το φλουρί της πίτας. Το δώρο που είχε διαλέξει ο χοράρχης ήταν γι’ αυτόν ένα εξαίρετο μουσικό βιβλίο, μαζί με τις ευχές του για προσωπική υγεία και μουσική πρόοδο. Επίσης, το δεύτερο φλουρί για τα

συνοδά μέλη των χορωδών, έτυχε στην κυρία Δημητρίου Δροσοπούλου, στην οποία δόθηκε ένα όμορφο γούρι του νέου έτους από την κ. Μαίρη Βέργου.
Η όμορφη βραδιά έκλεισε με τραγούδια και χορό, με συμμετοχή  όλων των παρευρισκομένων. Η αυτοσχέδια ορχήστρα με τον Παναγιώτη Λάζαρη στο μπουζούκι, τον Γιώργο Σταυρόπουλο στην κιθάρα, τον  Κώστα Βάσση στο ακορντεόν και τους Γιώργο Μαντέλη και Γιάννη Μακρυπούλια στο τραγούδι, ενθουσίασε τους παρόντες και δημιούργησε κέφι και χαρά, ολοκληρώνοντας  με τον καλύτερο τρόπο μια ιδιαίτερα όμορφη βραδιά.