ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΝΗ ΠΑΤΡΩΝ

 
 

02-09-2012: Σε μουσική συνάντηση χορωδιών, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012, στο Θέατρο της Κρήνης και ώρα 8.00 μ.μ., συμμετείχε η Βυζαντινή χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ». Πρόκειται για εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ν. Αγ. Αθανασίου Κρήνης και ο Σύλλογος Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κρήνης «ο Άγιος Αθανάσιος», με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων και μίας …. ημέρας από την θεμελίωση του Ι. Ν. του Αγ. Αθανασίου. Στην εκδήλωση μετείχαν επίσης η χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών και ο Ερασιτεχνικός μουσικός Όμιλος «Ορφέας» Πατρών.
Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ των άλλων, στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την αποπεράτωση και επαναλειτουργία του Ι. Ν. του Αγ. Αθανασίου Κρήνης. Ακολούθησε χαιρετισμός του προέδρου του τοπικού Συμβουλίου και των εκπροσώπων των Συλλόγων που είχαν την ευθύνη της εκδήλωσης. Κατόπιν στο βήμα ανέβηκε ο εφημέριος του ναού του Αγ. Αθανασίου, ο οποίος, σε τρία μέρη, ανέλυσε το ιστορικό της θεμελίωσης του ιερού ναού, της κατασκευής του και των εργασιών αποπεράτωσής του που γίνονται σήμερα, μετά τις καταστροφές που έπαθε από τον σεισμό του 2008.
Το μουσικό πρόγραμμα της συναυλίας άνοιξε η Βυζαντινή χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ», η οποία παρουσίασε ύμνους προς τιμή του Αγ. Αθανασίου και κλασσικά γνωστά Βυζαντινά μέλη, υπό την διεύθυνση του χοράρχη του, Μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου κ. Χαραλάμπους Θεοτοκάτου. Ο 25μελής χορός, με την άψογη ε3μφάνισή του, έψαλλε κατανυκτικά, αποδίδοντας τους ψαλμούς εξαιρετικά και πιστά προς το Πατριαρχικό ύφος, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Ακολούθησαν οι άλλες δύο χορωδίες με τραγούδια της θάλασσας, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν αναμνηστικές ανθοδέσμες και στις 3 χορωδίες.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν βουλευτές, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Ι. Δημαράς, εκπρόσωποι των Νομαρχιακών και Δημοτικών αρχών της πόλης, εκπρόσωποι των τοπικών Συμβουλίων, πολλοί ιερείς και πλήθος κόσμου. Ο ευχάριστος καιρός και το δροσερό αεράκι που φυσούσε, σε συνδυασμό με την μουσική πανδαισία και την ειλικρινή ανταπόκριση του κοινού, δημιούργησε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα για όλους, που απόλαυσαν μια ιδιαίτερη πολιτιστική βραδιά.


Εφημερίδες: