ΦΩΚΑΕΥΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ

 
 

4-11-2009: Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η  παρουσίαση του βιβλίου που εξέδωσε ο Ι. Ν. Αγ. Σοφίας Πατρών, σε αίθουσα του  Ξενοδοχείου «Αστήρ», απόψε και ώρα 7.00 μ. μ., παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. κ. Χρυσοστόμου.
Την εκδήλωση άνοιξε με εκκλησιαστικούς ύμνους, κύρια από την Υμνολογία της Αγ. Σοφίας,  10μελής χορός του Βυζαντινού μουσικού συνόλου «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ», υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Χαράλαμπου Θεοτοκάτου. Μαζί με τους χορωδούς έψαλλε και ο διοικητικός υπεύθυνος της χορωδίας κ. Γεώργιος Βέργος.
Στη συνέχεια, ο προϊστάμενος του ναού Αιδεσιμολογιώτατος π. Ερμόλαος Μασσαράς  πραγματοποίησε την εισαγωγική ομιλία της εκδήλωσης και παρουσίασε το φωτογραφικό υλικό του βιβλίου. Κατόπιν μίλησε ο κ. Ιωσήφ Μπουζάκης , Καθηγητής του Παιδαγωγικού τμήματος στο Πανεπιστήμιο Πατρών και   ο συγγραφέας του βιβλίου, Σχολικός Σύμβουλος, κ. Τάσος Φιλιππόπουλος και ανέλυσαν τα περιεχόμενα του συγγράμματός του, που περιλαμβάνει στοιχεία τοπικής Ιστορίας και Λατρείας και αναφέρεται στο κοινωνικό, εκκλησιαστικό και προνοιακό  έργο της ενορίας  της Αγ. Σοφίας.
Την εκδήλωση, την οποία παρουσίασε ο γνωστός Λυκειάρχης- φιλόλογος κ. Δ. Παπαθανασόπουλος, έκλεισε με ομιλία του ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. κ. Χρυσόστομος, αναφερόμενος τόσο στο εκδοθέν σύγγραμμα, όσο και στο σημαντικό ενοριακό έργο των εκκλησιών της πόλης μας.
Την παρουσίαση του  βιβλίου «Ο νέος Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας Πατρών»   παρακολούθησε πλήθος κόσμου, πολλοί ιερείς  και οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, αντιπρόσωπος του Περιφερειάρχη, ο Νομάρχης Αχαΐας κ. Δ. Κατσικόπουλος, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Α Φούρας, Αντινομάρχες και Αντιδήμαρχοι, ο πολιτευτής κ. Δ. Τριανταφυλλόπουλος, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.α.


Φωτογραφικό υλικό:


Εφημερίδες - βιβλίο: