Εκδήλωση στη Διακίδειο

 
 

07-04-2008: Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-παρουσίαση του νέου ιστορικού βιβλίου του φιλολόγου-ιστορικού κ. Σπύρου Γκουρβέλου,με τίτλο «Εν ταις των Νεζερών κώμαις», στη Διακίδειο Σχολή Λαού Πατρών, παρουσία των θρησκευτικών και πολιτικών αρχών της πόλης μας και πλήθους κόσμου.

Την εκδήλωση άνοιξε ομιλία του προέδρου της Διακιδείου, φιλολόγου-θεολόγου κ. Ι. Αθανασόπουλου, ενώ ακολούθησε παρουσίαση της Βυζαντινής-Παραδοσιακής χορωδίας «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» από τον διοικητικό της υπεύθυνο κ. Γ. Βέργο. Ο χορός, του οποίου μέλος είναι και ο συγγραφέας, έψαλλε στη συνέχεια κατανυκτικούς ύμνους Τριωδίου και δημοτικά τραγούδια του τόπου μας και καταχειροκροτήθηκε.

Κατόπιν μίλησε ο ιστορικός κ. Π. Καράμπελας, ο οποίος αναφέρθηκε ξεχωριστά σε κάθε κεφαλαίο-ιστορική περίοδο  του βιβλίου, αναφερόμενος στην αξία του ερευνητικού έργου του συγγραφέα, ενώ την παράσταση έκλεψε η τελευταία ομιλία του γνωστού συγγραφέα κ. Σαράντου Καργάκου, ο οποίος, μεταξύ των άλλων, υπερτόνισε την αναγκαιότητα της ορθής παρουσίασης και γνώσης της Ιστορίας κάθε μέρους της πατρίδας μας.

Στον επίλογο, ο συγγραφέας ευχαρίστησε όλους εκείνους που βοήθησαν στην έκδοση του βιβλίου του και όλους όσους τίμησαν την σημερινή εκδήλωση.


Φωτογραφικό υλικό:


Εφημερίδες - βιβλίο: