ΛΕΥΚΩΜΑ 12ΕΤΙΑΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ «ΦΩΚΑΕΩΣ»

02-09-2017: Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκλήρωσε προ 15νθημέρου την εγγραφή του νέου ψηφιακού της δίσκου η Βυζαντινή – Παραδοσιακή χορωδία των Πατρών «Θεόδωρος Φωκαεύς», με επιλεγμένους ύμνους όλου του ενιαυτού. Η νέα δισκογραφική παραγωγή της χορωδίας πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό στούντιο της Πανεπιστημιούπολης Αθηνών, στην έδρα της Σχολής Μουσικολογίας, με ηχολήπτη και υπεύθυνο παραγωγής και ήχου τον Καθηγητή ηχοληψίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννη Μαλαφή. Ο δίσκος αυτός μαζί με ένα οπτικοακουστικό, μουσικό δίσκο(DVD) με επιλεγμένα βίντεο από τις καλύτερες, πρόσφατες εμφανίσεις της χορωδίας, θα πλαισιώσουν το συλλεκτικό λεύκωμα 12ετίας που ετοιμάζει ο χορός, με ένθετο βιβλιαράκι με την ιστορική πορεία και την πολιτιστική διαδρομή του Φωκαέως μέχρι σήμερα. Πέραν τούτου, η Βυζαντινή χορωδία θα προχωρήσει και σε μια έξτρα παραγωγή ενός ειδικού ψηφιακού δίσκου, ενός αμφιωτικού(binaural) CD με τους παραπάνω ύμνους, που θα αποτελέσει μια πρωτοπορία παγκοσμίως, καθώς καμία Βυζαντινή χορωδία στον κόσμο δεν έχει πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο. Για την ιστορία, στο στούντιο της εγγραφής, υπό την διεύθυνση του χοράρχη της χορωδίας και Πρωτοψάλτη κ. Χαραλάμπους Θεοτοκάτου, συμμετείχαν οι παρακάτω: Μέλος: π. Χαράλαμπος Σταματόπουλος, Ανδριανόπουλος Σπυρίδων, Γιαλελής Ανδρέας, Κατσαρέλης Νικόλαος, Κοζιώρης Ιωάννης, Κοροντζής Κωνσταντίνος, Κυριακόπουλος Θεόδωρος, Κωστακιώτης Ευάγγελος, Λάγιος Παναγιώτης, Λαμπρόπουλος Αλέξανδρος, Λαμπρόπουλος Γεώργιος, Λαμπρόπουλος Παναγιώτης, Λέντζιος Παναγιώτης, Μαντέλης Γεώργιος, Ντεμίρης Γεώργιος, Παπαδόπουλος Γρηγόριος, Πάτσης Θεόδωρος, Σταματόπουλος Δημήτριος, Στεφανόπουλος Κωνσταντίνος, Φράγκος Νικόλαος.
Ισοκράτημα: Αθανασόπουλος Σωτήριος, Βέργος Γεώργιος, Γεωργόπουλος Γεώργιος, Γκουρβέλος Σπυρίδων, Κωνσταντακόπουλος Διονύσιος, Μασσαράς Δημήτριος, Σταυρόπουλος Γεώργιος.
Την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 εν τω μεταξύ, η Βυζαντινή χορωδία θα ξεκινήσει τις πρόβες της για τη νέα χρονιά, με τον παραδοσιακό αγιασμό. Ο χορός ετοιμάζεται για μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση στα πλαίσια των φετινών Πρωτοκλητείων, ενώ αναμένει και τις εξελίξεις στα πολιτιστικά – μουσικά βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Αθηνών, για τα οποία είναι προτεινόμενος με παρακαταθήκη την εν γένει μουσική του πορεία μέχρι σήμερα.