ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ 12ετιας ΤΟΥ ΦΩΚΑΕΩΣ

25-03-2018: Η Βυζαντινή – Παραδοσιακή χορωδία «Θεόδωρος Φωκαεύς», μετά από 12 χρόνια μουσικής ιστορίας και συνεχούς πολιτιστικής πορείας, εξέδωσε την 25η Μαρτίου 2018 την καινούργια δισκογραφική της παραγωγή σε 5300 αντίτυπα, παρουσιάζοντας ένα συλλεκτικό λεύκωμα με ξεχωριστούς, γνωστούς ύμνους, σε ένα διπλό ψηφιακό δίσκο, με επιλογές από τις προηγούμενες δισκογραφικές της παραγωγές και μια νέα μουσική έκδοση, αφιερωμένη στους απανταχού φιλόμουσους και λάτρεις του Βυζαντινού, Εκκλησιαστικού μέλους. Η μουσική κασετίνα του Βυζαντινού χορού περιλαμβάνει ένα 36σέλιδο ένθετο βιβλιαράκι με κείμενα και φωτογραφικό υλικό από την μέχρι σήμερα(τέλη του 2017) μουσική διαδρομή της χορωδίας, τον ψηφιακό δίσκο «Υμνολογούμεν Ψάλλοντες» με νέες αποδόσεις πασίγνωστων Βυζαντινών μελών όλου του ενιαυτού και τον ψηφιακό δίσκο «Εν εκκλησίαις άσατε τω Κυρίω» με επιλεγμένους ύμνους από τους προηγούμενους δίσκους της χορωδίας.
Η καινούργια δισκογραφική παραγωγή της χορωδίας πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό στούντιο της Πανεπιστημιούπολης Αθηνών, στην έδρα της Σχολής Μουσικολογίας, με ηχολήπτη και υπεύθυνο παραγωγής και ήχου τον Καθηγητή ηχοληψίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννη Μαλαφή και βοηθό ηχολήπτη τον κ. Κώστα Κατσαντώνη. Πέραν τούτου, η Βυζαντινή χορωδία προχώρησε και σε μια έξτρα παραγωγή ενός ειδικού ψηφιακού δίσκου, ενός αμφιωτικού(binaural) CD με τους παραπάνω ύμνους, που θα αποτελέσει μια πρωτοπορία παγκοσμίως, καθώς καμία Βυζαντινή χορωδία στον κόσμο δεν έχει πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο. Για την ιστορία, στο στούντιο της εγγραφής, υπό την διεύθυνση του χοράρχη της χορωδίας και Πρωτοψάλτη του Ι. Ν. Αγ. Σοφίας Πατρών κ. Χαραλάμπους Θεοτοκάτου, συμμετείχαν οι παρακάτω: Μέλος: π. Χαράλαμπος Σταματόπουλος, Ανδριανόπουλος Σπυρίδων, Γιαλελής Ανδρέας, Κατσαρέλης Νικόλαος, Κοζιώρης Ιωάννης, Κοροντζής Κωνσταντίνος, Κυριακόπουλος Θεόδωρος, Κωστακιώτης Ευάγγελος, Λάγιος Παναγιώτης, Λαμπρόπουλος Αλέξανδρος, Λαμπρόπουλος Γεώργιος, Λαμπρόπουλος Παναγιώτης, Λέντζιος Παναγιώτης, Μαντέλης Γεώργιος, Ντεμίρης Γεώργιος, Παπαδόπουλος Γρηγόριος, Πάτσης Θεόδωρος, Σταματόπουλος Δημήτριος, Στεφανόπουλος Κωνσταντίνος, Φράγκος Νικόλαος.
Ισοκράτημα: Αθανασόπουλος Σωτήριος, Βέργος Γεώργιος, Γεωργόπουλος Γεώργιος, Γκουρβέλος Σπυρίδων, Καραγκούνης Λουκάς, Κωνσταντακόπουλος Διονύσιος, Μασσαράς Δημήτριος, Σταυρόπουλος Γεώργιος.
Η νέα έκδοση, που πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια και αρωγή ευγενών χορηγών, συνεχίζει τον συνεπή αγώνα του χορού και του ομώνυμου πολιτιστικού ομίλου που τον υποστηρίζει, για την διάσωση και διάδοση της Ελληνοχριστιανικής μουσικής μας Παράδοσης. Η αναπαραγωγή των δίσκων και η τυπογραφική εργασία έγινε στην εταιρία EURODISC, ενώ η επιμέλεια της παραγωγής, με τον άρτιο σχεδιασμό και το υπέροχο δημιουργικό του εντύπου υλικού όλου του λευκώματος πραγματοποιήθηκε στην εταιρία THREE G ADV., με την τελική διαμόρφωση των κειμένων από τον πρόεδρο της χορωδίας κ. Γεώργιο Βέργο και τον φιλόλογο και ιστορικό κ. Σπυρίδωνα Γκουρβέλο και την γενική επιμέλεια έκδοσης από τον κ. Γεώργιο Γεωργόπουλο. Την τελική έκδοση του δεύτερου δίσκου της κασετίνας, με την επιλογή των μελών από τις παλαιότερες μουσικές παραγωγές της χορωδίας, ανέλαβε ο υπεύθυνος του STUDIO SAMMI στην Πάτρα κ. Θεόδωρος Μπίρμπας, ενώ ο ηχολήπτης κ. Σπύρος Σκόρτσης, είναι ο υπεύθυνος την ηχογράφηση των ύμνων της χορωδίας από την συμμετοχή της στο Διεθνές Φεστιβάλ της Σύρου το 2015. Το λεύκωμα 12ετίας του Βυζαντινού χορού «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ», ολοκλήρωσε τον φάκελο που κατέθεσε ο ομώνυμος όμιλος και την υποψηφιότητα της χορωδίας για τα ειδικά, πολιτιστικά – μουσικά βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Αθηνών 2018, για τα οποία είναι προτεινόμενος με παρακαταθήκη την εν γένει μουσική του πορεία και προσφορά μέχρι σήμερα.