«ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ» ΚΑΙ «ΦΩΚΑΕΥΣ» ΜΑΖΙ

ΣΤΟ «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ» ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η «Ενωμένη Ρωμιοσύνη» πραγματοποιεί το επόμενο Σαββατοκύριακο Χριστουγεννιάτικο διήμερο εκδηλώσεων στην πόλη μας, στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό», στο κέντρο της Πάτρας, αφιερωμένο στο παιδικό βιβλίο, με τίτλο «Στου Παραδείσου το περιβόλι». Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, η κεντρική εκδήλωση έχει θέμα «Αναπολώντας την παιδική αθωότητα με τα μάτια του Αλ. Παπαδιαμάντη», με μουσική επένδυση παιδικής χορωδίας, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν βιβλιοπαρουσιάσεις, παράσταση καραγκιόζη, κάλαντα και θα λειτουργήσουν εργαστήρι ζωγραφικής και Αγιογραφίας, καθώς και δημιουργική απασχόληση των παιδιών, με προβολή ταινιών και διοργάνωση παιχνιδιών. Την δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης, υπάρχουν ανάλογες εκδηλώσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις, ενώ το διήμερο πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το βράδυ 16 Δεκεμβρίου 2018, στις 7.00μμ, με συναυλία της Βυζαντινής – Παραδοσιακή χορωδίας «Θεόδωρος Φωκαεύς», με τίτλο «Τι Σοι προσενέγκωμεν Χριστέ». Ο Βυζαντινός χορός θα αποδώσει επίκαιρους ύμνους της μεγάλης εορτής της Χριστιανοσύνης και Παραδοσιακά Κάλαντα απ’ όλα τα μέρη της πατρίδας μας, υπό την διεύθυνση του χοράρχη του κ. Χαράλαμπου Θεοτοκάτου.

Η «Ενωμένη Ρωμιοσύνη» είναι σωματείο το οποίο αποτελείται από μέλη που τα συνδέει η αγάπη για τις αξίες μας, χωρίς τις οποίες δεν είναι δυνατόν να υπάρχουμε ως άτομα ελεύθερα καί ως Έθνος. Πιστεύει στη δύναμη της ενότητας καί θεωρεί ότι οι αξίες αυτές είναι η ψυχή του Γένους μας. Αν τις κρατήσουμε, θα μας διαφυλάξουν καί αν τις απεμπολήσουμε, θα χαθούμε. Βάσει του καταστατικού του, οι σκοποί του σωματείου είναι: η βαθύτερη γνώση, η βίωση, η προάσπιση και η προβολή των πνευματικών αξίων που συνθέτουν την ταυτότητά μας και χαρακτηρίζουν την ιδιοπροσωπία μας ως Ορθόδοξων Ελλήνων. Οι αξίες αυτές ειδικότερα είναι:

-Η μακραίωνη, πολυκύμαντη και εξόχως διδακτική ιστορία μας.

-Ο θεσμός της οικογένειας, που αποτελεί το κύτταρο του κοινωνικού σώματος και την « κατ᾿ οίκον Εκκλησίαν».

-Η απαράμιλλη Ελληνική γλώσσα, στην οποία κατά Θεία πρόνοια γράφτηκε το Ευαγγέλιο της αποκαλυφθείσας αλήθειας και η Ελληνοχριστιανική παιδεία.

-Η Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας, που αποτελεί την μνήμη του λαού.

Η προσπάθεια είναι εγγενής. Βγαίνει από τα σπλάχνα του λαού μας, ο οποίος αγαπά τις αξίες του και θέλει την ενότητά του. Το ιδιαίτερο γνώρισμα αυτού του φορέα είναι η συνεργασία, ο συντονισμός και η προβολή του έργου και άλλων ιδρυμάτων, συλλόγων, σωματείων, ενώσεων, οργανισμών και προσώπων, που συμφωνούν με το πνεύμα και τους σκοπούς του, με στόχο τήν αφύπνιση και τη στροφή προς τις αξίες μας.