Αγγελακόπουλος Κωνσταντίνος (Πρωτοψάλτης Ι. Ν. Υπαπαντής Του Χριστού Κουλούρας Αιγίου)

 
 

Κατάγεται από την Ροδοδάφνη Αιγιαλείας. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Στην Βυζαντινή μουσική ξεκίνησε τις σπουδές  του το 1984, μαθητεύοντας μέχρι το τέλος του 1985 δίπλα στον επί χρόνια Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού ναού Φανερωμένης Αιγίου, κ. Ιωάννη  Σπηλιωτόπουλο. Στη συνέχεια μαθήτευσε κοντά στον κ. Κωνσταντίνο Τασσόπουλο, από την Σχολή του οποίου έλαβε Πτυχίο Ιεροψάλτου, το έτος 1992. Το έτος 1995 άρχισε τις σπουδές του στο  Δημοτικό Ωδείο Πατρών, με καθηγητή τον διακεκριμένο Πρωτοψάλτη κ. Σπύρο Ψάχο, από τον οποίον πήρε το Δίπλωμά του, το 1997.
Από το 1994 έως το  1997 έψαλλε ως Λαμπαδάριος στο Ιερό Προσκύνημα της Αγ. Τριάδος Αιγίου, ενώ από το 1999 ως τον Απρίλιο του 2005 έψαλλε ως Λαμπαδάριος στον Ι. Ν. Αγ. Ανδρέου Αιγίου. Από τον Ιούνιο του ίδιου έτους μέχρι και σήμερα ψάλλει ως Πρωτοψάλτης στον Ι. Ν. Υπαπαντής του Χριστού, Κουλούρας Αιγίου.
Έχει συμμετάσχει ως χορωδός και σολίστ σε πολλές μουσικές εκδηλώσεις με το Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου, τον Σύλλογο Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας και με τη Μικτή Βυζαντινή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πατρών. Έχει υπέροχες φωνητικές ικανότητες και εμπεριστατωμένη μουσική κατάρτιση.
Στη χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» μετέχει από τον Σεπτέμβριο του 2011, μετά από κάλεσμα του παλιού φίλου του και χοράρχη κ. Θεοτοκάτου, που εκτιμά τόσο την εξαίρετη φωνή του, την ορθή μουσική του γνώση  και το Βυζαντινό Πατριαρχικό ύφος του, όσο και την σοβαρότητα του χαρακτήρα και το ήθος του.

Από  το 2016, η Καλλιτεχνική επιτροπή του χορού τον έχει ορίσει ως έναν από τους δύο βοηθούς χοράρχες του Βυζαντινού μουσικού συνόλου.