Ανδριανόπουλος Σπυρίδων (Ιεροψάλτης)

 
 

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1984, όπου και διαμένει μόνιμα. Είναι άγαμος. Είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Ι. Μηχανικών Δομικών Έργων Πατρών.

Ασχολήθηκε με την χορωδιακή μουσική από μικρός, αφού από την ηλικία των 9 ετών βρέθηκε στην Παιδική Χορωδία Πατρών, μέχρι τη διάλυσή της.  Στη συνέχεια τελειοποίησε τις σπουδές του στην Ευρωπαϊκή μουσική. Επειδή πάντα έτρεφε μεγάλη αγάπη για την Βυζαντινή μουσική, παρακολούθησε, από το 2004 και για τα επόμενα 3 χρόνια, μαθήματα στην Σχολή Βυζαντινής- Εκκλησιαστικής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Από το 2006 βρίσκεται στην Πατραϊκή Μαντολινάτα, στην Μικτή χορωδία, ως βαρύτονος. Επίσης, έχει παρακολουθήσει πολλά μουσικά εργαστήρια, όπως: η τεχνική της μελουργίας, η από χορό ψαλτική ερμηνεία – το παράδειγμα του χορού ψαλτών (οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης), η μουσική στη Θεία Λειτουργία του Ιωάννου του Χρυσοστόμου, η σχέση Βυζαντινού – Εκκλησιαστικού μέλους και Δημοτικών ασμάτων και η μουσική των Ελλήνων μετά των κλάδων αυτής.

Έχει λάβει μέρος  σε πολλές μουσικές εκδηλώσεις. Θεωρεί ξεχωριστή την συμμετοχή του στον εορτασμό της εορτής της Παναγίας, στην Φανερωμένη της Ύδρας το 2006, χοροστατούντος του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, στο αριστερό αναλόγιο, στον χορό του Λαμπαδαρίου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού  Αγ. Νικολάου Καισαριανής.

Στην χορωδία «Θεόδωρος Φωκαεύς» συμμετέχει από τον Σεπτέμβριο του 2014, μετά από πρόσκληση του φίλου του, χοράρχη κ. Χαράλαμπου Θεοτοκάτου.