Διαμαντόπουλος Νικόλαος (Πρωτοψάλτης Ι. Ν. Αγ. Θεοδώρων Δεμενίκων)

 
 

Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 02-03-1981, όπου και διαμένει μέχρι σήμερα. Είναι άγαμος και έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, υπηρετώντας στην πολεμική Αεροπορία από το 2000-2002. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας.

Τρέφει μεγάλη αγάπη για την Βυζαντινή μουσική, έχοντας ξεκινήσει τις σπουδές του σε ηλικία 9 ετών στο Ευρώπειο Ωδείο Πατρών, με δάσκαλο τον γνωστό Πρωτοψάλτη κ. Αριστείδη Μπουχάγιερ. Στις 27-06-1995 απέκτησε Πτυχίο Βυζαντινής μουσικής, συνεχίζοντας τις σπουδές του και για το Δίπλωμα.

Η ψαλτική του καριέρα ξεκινά σε ηλικία 15 ετών, ως Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Πέτρου και Παύλου Ρωμανού. Ένα χρόνο μετά ψάλλει ως Πρωτοψάλτης στον Ι. Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Σκαγιοπουλείου, ενώ από την ηλικία των 17 ετών και για 15 χρόνια, μέχρι και σήμερα, είναι Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων Πατρών.

Στην χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» συμμετέχει από την αρχή του 2013, μετά από πρόσκληση του προέδρου και του χοράρχη της. Τον χαρακτηρίζει το Βυζαντινό Πατριαρχικό ύφος και η ορθή απόδοση των Εκκλησιαστικών μελών, η συνέπεια, η υπομονή  και η επιμονή,  ενώ διαθέτει υπέροχη και δυνατή φωνή.