Κατσαρέλης Νικόλαος (Πρωτοψάλτης Ι. Ν. Αγ. Βαρβάρας Δάφνης Αττικής)

 
 

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1988.
Προικισθείς από το Θεό με φωνητικό χάρισμα, από μικρή ηλικία έδειξε την αγάπη του προς τη Βυζαντινή Μουσική. Έχοντας ακούσματα μέσα στην οικογένειά του, τόσο από την επαφή του με την εκκλησία, όσο και από την επιρροή που του άσκησε η μελέτη με τον παππού του κ. Αθανάσιο Πέττα, Άρχοντα Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Τριάδας Πειραιώς, ξεκίνησε νωρίς τις πρώτες σπουδές του στη Βυζαντινή Μουσική.
Συμμετείχε σε Βυζαντινούς χορούς των Πατρών από μικρή ηλικία. Σε ηλικία 16 ετών ανέλαβε ως Ιεροψάλτης το αριστερό αναλόγιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Σκιόεσσας (Βούντενης) Πατρών, όπου υπηρέτησε το ναό για ενάμιση χρόνο και έγινε μέλος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Πάτρας.
Αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στην Αθήνα συνεχίζοντας την ενασχόλησή του με τη Βυζαντινή Μουσική ανέλαβε ως Λαμπαδάριος του  Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου (Χαροκόπου) Καλλιθέας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, από το 2010 έως και το 2014, ενώ σήμερα ψάλλει ως Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας Δάφνης Αττικής, μελετώντας ταυτόχρονα περαιτέρω την τέχνη της μουσικής, έτσι ώστε να εκφράσει και να υπηρετήσει αυτήν καλύτερα και αρτιότερα.
Στην χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» μετέχει από το ξεκίνημά της ως αναπόσπαστο μέλος. Είναι θαυμάσιος ιεροψάλτης με υπέροχη φωνή και εξαιρετικός χαρακτήρας.