Κοροντζής Κωνσταντίνος (Βοηθός Ιεροψάλτης Ι. Ν. Αγ. Σοφίας Πατρών)

 
 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968 και διαμένει μόνιμα στην Πάτρα.
Είναι έγγαμος και πατέρας μιας κόρης. Είναι Μαθηματικός , τελειόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Τελειόφοιτος του 1ου Λυκείου Αγ. Αναργύρων Αθηνών, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και κατόπιν εργάστηκε σε φροντιστήρια των Αθηνών και στη συνέχεια ως Δημόσιος εκπαιδευτικός. Από το 2009 υπηρετεί ως Μαθηματικός στο 1ο Λύκειο Πατρών.

Ασχολήθηκε στο παρελθόν με τον αθλητισμό, το θέατρο και την ζωγραφική. Μιλά Αγγλικά και έχει γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σήμερα παρακολουθεί μαθήματα Αγιογραφίας στην Σχολή της Ι. Μ. Πατρών. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασσικής κιθάρας επί τριετία. Έχοντας ιδιαίτερη αγάπη για την Βυζαντινή μουσική, ξεκίνησε μαθήματα το 1999 μέχρι το 2002, με τον Πρωτοψάλτη του Ι. Ν. Αγ. Νεκταρίου Ν. Ηρακλείου, Εμμανουήλ Κουλούρη. Παρακολούθησε επί 3ετία μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μ. Πατρών.  Έχει διατελέσει Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγ. Χαραλάμπους Δάφνης Αχαΐας( 2000-2009).
Στη χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» μετέχει ανελλιπώς από τον Σεπτέμβριο του 2009. Είναι φίλος του χοράρχη της χορωδίας και μόνιμος βοηθός του στο δεξιό αναλόγιο του Ι. Ν. Αγ. Σοφίας Πατρών. Τον χαρακτηρίζει η συνέπεια, η σοβαρότητα και το ήθος στην καθημερινή συμπεριφορά του, καθώς και η σταθερότητα και η ποιότητα στην μουσική παρουσία του.