Κουτσόπουλος Κωνσταντίνος (Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής – Ιεροψάλτης)

 
 

Διπλωματούχος Καθηγητής της Βυζαντινής – Εκκλησιαστικής Μουσικής και μύστης της ψαλτικής τέχνης.

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1934 και από μικρή ηλικία πήρε τα πρώτα μαθήματα στην Βυζαντινή μουσική από τον Θεμιστοκλή Καραβίτη.  Τελειοποίησε όμως τη μουσική του παιδεία και έλαβε το Δίπλωμά του κοντά στον αείμνηστο, εξαίρετο Πρωτοψάλτη και Καθηγητή Βυζαντινής μουσικής, Κωνσταντίνο Κατσούλη.

Εμβριθής Μουσικός, γνώστης της μουσικής επιστήμης και ικανός Δάσκαλος έχει διδάξει σε Ωδεία, ενώ παραδίδει και ιδιαίτερα κατ’ οίκον μαθήματα. Διαθέτει πλουσιότατη Βιβλιοθήκη παλαιών και νεοτέρων βιβλίων Βυζαντινής μουσικής και Δημοτικών τραγουδιών. Έχει επίσης εκπονήσει πολλές μουσικές μελέτες και εργασίες όπως: «Ασκήσεις στην Βυζαντινή-Εκκλησιαστική Μουσική», «Όλα τα θεωρητικά που προβλέπονται για την Βυζαντινή Μουσική στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας», «Περί Μετρικής», «Συλλογή ανέκδοτων χειρογράφων Βυζαντινής Μουσικής» κ.α.
Εξαίρετος άνθρωπος, με ήθος και αρετή, ακούραστος, φιλόπονος, παραδοσιακός, εργάζεται πάντα με πολύ ζήλο και αγάπη στον τομέα της διδακτικής της ψαλτικής μας τέχνης και της δημοτικής μας μουσικής, προσφέροντας έργο σημαντικό και πολύτιμο τόσο για την καλλιέργεια και πρόοδο της Ελληνικής μας μουσικής, όσο και για τους πολλούς μαθητές του που κοσμούν σήμερα τα αναλόγια των Ιερών Ναών μας.
Στην χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» μετέχει από τις αρχές του 2007.