Κυριακόπουλος Θεόδωρος (Ιεροψάλτης)

 
 

Γεννήθηκε στο Κακοτάρι Ηλείας και διαμένει μόνιμα στην Πάτρα. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο κοριτσιών. Είναι συνταξιούχος από το 2009.

Έχει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Υπομηχανικού από την Ανωτέρα Σχολή Υπομηχανικών Θεσσαλονίκης (1972) και μεταπτυχιακό στο Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο(2007). Έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο των μελετών – επιβλέψεων ηλεκτρομηχανολογικών έργων(και στο χώρο του Τ.Ε.Ι. Πάτρας), ενώ έχει ακόμη να παρουσιάσει εξαιρετικό διδακτικό έργο, ως βοηθός Καθηγητής και Επιμελητής στο Κ.Α.Τ.Ε. Πάτρας και Καθηγητής εφαρμογών στο  Τ.Ε.Ι. Πάτρας(1984). Έχει χρηματίσει αναπληρωματικός και τακτικός Επιστημονικός Υπεύθυνος του γραφείου Διασύνδεσης του Τ.Ε.Ι. Πάτρας, πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικού προσωπικού του Τ.Ε.Ι. Πάτρας, μέλος Σχολικών Επιτροπών και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Έχει τέλος παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια για την επαγγελματική του κατάρτιση και ενημέρωση και την εργασιακή του ανέλιξη και αναβάθμιση.

Από μικρός έχει ιδιαίτερη αγάπη για την μουσική και ειδικότερα για το Εκκλησιαστικό μέλος. Έχει παρακολουθήσει 4 χρόνια(1961-1965) μαθήματα Βυζαντινής μουσικής από τον γνωστό μουσικοδιδάσκαλο κ. Σπύρο Γεωργακόπουλο, ενώ συνεχώς μελετά και μόνος του για να βελτιώσει τις μουσικές του γνώσεις. Στην χορωδία «Θεόδωρος Φωκαεύς μετέχει ενεργά από τον Σεπτέμβριο του 2014. Είναι σοβαρός, οργανωτικός, ικανότατος και σεμνός ιεροψάλτης.