Κωνσταντακόπουλος Διονύσιος (Πρωτοψάλτης Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Λακόπετρας Αχαΐας)

 
 

Γεννήθηκε στην Πάτρα στις  12-06-1970. Διαμένει μόνιμα στον Κάτω Αλισσό Αχαΐας.
Είναι απόφοιτος Γενικού Λυκείου και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Είναι άγαμος. Γνωρίζει καλά Αγγλικά και γραφομηχανή, ενώ ασχολείται με τους  ηλεκτρονικούς υπολογιστές, παρακολουθώντας διάφορα σεμινάρια.
Τρέφει ιδιαίτερη αγάπη  για την Βυζαντινή μουσική, καθώς από μικρός ασχολείται μ’ αυτήν. Είναι κάτοχος του Πτυχίου της Βυζαντινής μουσικής από το 1987, από την Βυζαντινή Μουσική Σχολή «ο Άγιος Ανδρέας».
Έχει ψάλλει κατά περιόδους σε διάφορους ιερούς ναούς του Άνω και Κάτω Αλισσού, από το 1987 μέχρι το 1993. Από το 1994 έως σήμερα, ψάλλει ως  Πρωτοψάλτης στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, Λακκόπετρας Αχαΐας.
Στην χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» συμμετέχει από τα μέσα του 2012, μετά από παρότρυνση φίλων του, μελών του Βυζαντινού χορού. Από το 2015 αποτελεί αναπληρωματικό μέλος(αναπληρωτής έφορος) του Δ.Σ. της χορωδίας. Τον χαρακτηρίζει το Πατριαρχικό ύφος και η ορθή γνώση του Βυζαντινού μέλους. Είναι αδαμάντινος χαρακτήρας, άνθρωπος πρόθυμος και εργατικός, έτοιμος να προσφέρει πάντοτε τα μέγιστα στον πλησίον του. Είναι εξαιρετικός ισοκράτης.