Λάζαρης Παναγιώτης (Ιεροψάλτης)

 
 

Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 02-06-1980, όπου και διαμένει μόνιμα. Είναι έγγαμος  και  πατέρας δύο παιδιών.

Από μικρός ασχολείται με την μουσική, Βυζαντινή, Ελληνική Παραδοσιακή  και Ευρωπαϊκή. Από το 1989-1995 παρακολούθησε μαθήματα Βυζαντινής μουσικής στο Πρωτότυπο Ωδείο Πατρών, με δάσκαλο τον κ. Σπύρο Γεωργακόπουλο και τον Ιούνιο του 1995 αποκτά Πτυχίο Ιεροψάλτου. Από το 1995-1997 παρακολουθεί στο ίδιο Ωδείο μαθήματα μπουζουκιού, με δάσκαλο τον κ. Ιωάννη Κολοβό. Την 2ετία 1997-1998 συμμετέχει στον Βυζαντινό χορό της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών, με χοράρχη τον κ. Αρίστο Ροδόπουλο, ενώ την επόμενη 2ετία ως στρατιώτης, με ειδικότητα μουσικός, είναι μέλος της στρατιωτικής μπάντας Τριπόλεως και μέλος του Βυζαντινού χορού Αγ. Κοσμά Τριπόλεως και Αγ. Ταξιάρχη Λέσβου. Από το 2000 μέχρι και σήμερα μετέχει σε μουσικά σχήματα, με επιμέλεια προγράμματος, σε πολλά μουσικά μαγαζιά της πόλης μας. Από το 2002 διδάσκει μπουζούκι, τζουρά και μπαγλαμά στο Πολύμνιο και στη συνέχεια στο Λίνειο Ωδείο Πατρών.

Από το 2002 μέχρι και σήμερα είναι μέλος της ορχήστρας του Πανεπιστημίου Πατρών, παίζοντας διάφορα μουσικά όργανα, ενώ συμμετέχει ως τενόρος και στην χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συναυλίες και εκδηλώσεις εντός της πόλης, εντός της Ελλάδος και στο εξωτερικό.

Στην χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» συμμετέχει από τον Σεπτέμβριο του 2012, όπου τον έφερε ο φίλος του και ιδρυτικό μέλος του χορού, κ. Σωτήριος Καρυτινός. Είναι ιδιαίτερα συγκροτημένος χαρακτήρας, μουσικά άριστα καταρτισμένος και σεμνός ιεροψάλτης, ενώ είναι ακόμη και εξαίρετος ισοκράτης.