Λαμπρόπουλος Αλέξανδρος (Λαμπαδάριος Ι. Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Κ. Αχαίας)

 
 

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1980.
Είναι έγγαμος και πατέρας δύο κοριτσιών. Διαμένει στα Βραχνέϊκα. Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Λογιστικής Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών και εργάζεται στην εταιρεία Vaktro Scientific.

Σε ηλικία οκτώ ετών, παρακινούμενος από τον εφημέριο της ενορίας του Ι. Ν. Αγίου Βασιλείου Βραχνεΐκων π. Άγγελο Κοζιώρη, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την Βυζαντινή Μουσική. Στα πρώτα του βήματα δάσκαλός του ήταν ο κ. Παναγιώτης Αναστασόπουλος, Λαμπαδάριος της ενορίας του. Συνεχίζοντας τις σπουδές  του στο «Πολύμνιο Ωδείο» Πατρών,  με δάσκαλο τον κ. Σπυρίδωνα Γεωργακόπουλο, απέκτησε το Δίπλωμα της Βυζαντινής Μουσικής το 1997. Για μικρό χρονικό διάστημα μαθήτευσε κοντά στον Πρωτοψάλτη του Νέου Ι. Ν. Αγίου Ανδρέου κ. Αθανάσιο Παπαναγιώτου, από τον οποίο απεκόμισε πολλά οφέλη.

Το 2003 αναλαμβάνει Λαμπαδάριος στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Αλισσού Πατρών και από τον Δεκέμβριο του 2004 έως και το 2008 έψαλλε ως Λαμπαδάριος του Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου Κάτω Αχαΐας. Σήμερα είναι Λαμπαδάριος του Ι. Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Κάτω Αχαΐας, καθώς λόγω του καταστροφικού σεισμού της 08-06-2008, ο μεγαλοπρεπής ναός του Αγίου Ιωάννου υπέστη ανεπανόρθωτες ζημιές και κατεδαφίσθηκε.

Στη χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» είναι παρών από το ξεκίνημά της και αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά της μέλη. Τον χαρακτηρίζει η συνέπεια, η σοβαρότητα και η μόνιμη διάθεση προσφοράς στην χορωδία.