Λαμπρόπουλος Γεώργιος (Πρωτοψάλτης Ι. Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Κάτω Αχαίας)

 
 

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1979.

Είναι παντρεμένος με τη Γκόλφω Τζούδα και έχει δύο γιούς. Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στα Πληροφοριακά Συστήματα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως Δημόσιος υπάλληλος.

Σε ηλικία 9 ετών, παροτρυνόμενος από τον τότε εφημέριο του Ι. Ν. Αγίου Βασιλείου Βραχνεΐκων και Πνευματικό του Πατέρα, Πρωτοπρεσβύτερο π. Άγγελο Κοζιώρη άρχισε μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής, με δάσκαλο τον κ. Παναγιώτη Αναστασόπουλο, τέως Λαμπαδάριο της ενορίας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στον κ. Παναγιώτη Αναστασόπουλο και συνέχισε στο «Πολύμνιο Ωδείο» Πατρών με Καθηγητή τον κ. Σπυρίδωνα Γεωργακόπουλο. Το 1997 απέκτησε κατόπιν εξετάσεων το Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής.

Στη συνέχεια μαθήτευσε για χρονικό διάστημα περίπου δυο ετών, κοντά στον Πρωτοψάλτη του νέου Ι. Ν. Αγίου Ανδρέου Πατρών, κ. Αθανάσιο Παπαναγιώτου, χρόνος που αν και λίγος ήταν ιδιαίτερα σημαντικός και τον βοήθησε ουσιαστικά στην μετέπειτα διαμόρφωση της ιεροψαλτικής του ταυτότητας.

Το 1999 ανέλαβε Πρωτοψάλτης στον I. N. Αγ. Κοσμά Καμινίων Πατρών. Από τον Οκτώβριο του 2002 μέχρι και τον Ιούνιο του 2008, έψαλε ως Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου Κάτω Αχαΐας.

Σήμερα είναι Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Κάτω Αχαίας, καθώς λόγω του καταστροφικού σεισμού της 08-06-2008, ο μεγαλοπρεπής ναός του Αγίου Ιωάννου υπέστη ανεπανόρθωτες ζημίες και κατεδαφίσθηκε.

Στη χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» είναι από τα ιδρυτικά μέλη και τους στυλοβάτες της. Ήταν Υπεύθυνος επικοινωνίας και διαδικτύου στο προηγούμενο Δ.Σ. της χορωδίας και είναι εκλεγμένος στην ίδια θέση και στο νέο Δ.Σ. του χορού.

Από το 2016, η Καλλιτεχνική επιτροπή του χορού τον ανέδειξε σε έναν εκ των δύο βοηθών χοράρχη της χορωδίας. Πέρα από εξαίρετος και ακέραιος χαρακτήρας, διαθέτει θαυμάσια φωνή, με αξιοζήλευτο όγκο και ποιότητα και είναι ένας εκ των μονίμων μονωδών της χορωδίας, απολαμβάνοντας της μεγάλης εκτίμησης και εμπιστοσύνης του Χοράρχη και Καλλιτεχνικού Διευθυντού του Βυζαντινού χορού.