Λαμπρόπουλος Παναγιώτης (Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Κ. Αχαίας)

 
 

Γεννήθηκε το 1980 στην Πάτρα. Διαμένει στο Μιντιλόγλι Πατρών, είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι φοιτητής του Τμήματος Πληροφορικής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Πατρών και εργάζεται ως υπάλληλος στο Ι.Κ.Α. Αγ. Αλεξίου Πατρών.

Σε ηλικία οκτώ ετών, προτρεπόμενος από τον εφημέριο του Ι. Ν. Αγίου Βασιλείου Βραχνεΐκων και πνευματικό του Πατέρα, π. Άγγελο Κοζιώρη, ξεκίνησε μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής με δάσκαλο τον κ. Παναγιώτη Αναστασόπουλο, Λαμπαδάριο της ενορίας. Αργότερα, συνέχισε τις σπουδές του στο «Πολύμνιο Ωδείο» Πατρών με τον καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικής κ. Σπυρίδωνα Γεωργακόπουλο και το 1997 απέκτησε το Δίπλωμα της Βυζαντινής Μουσικής. Θέλοντας να μυηθεί στο Πατριαρχικό ύφος, μαθήτευσε κοντά στον Πρωτοψάλτη του νέου Ι. Ν. Αγίου Ανδρέου Πατρών κ. Αθανάσιο Παπαναγιώτου.

Το έτος 2002 αναλαμβάνει Λαμπαδάριος του Ι. Ν. Αγίου Χαραλάμπους Λεύκας Πατρών και από το έτος 2003 ψάλλει επί πέντε έτη ως Πρωτοψάλτης στον Ι. Ν. Αγίου Κοσμά Καμινίων. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής Κ. Αχαΐας.
Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της χορωδίας «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ».

Επιμελής, σοβαρός, ευγενής και ικανότατος ιεροψάλτης αποτελεί έναν από τους στυλοβάτες του Βυζαντινού χορού.