Μάρκου Γεώργιος (Ιεροψάλτης)

 
 

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1965. Είναι έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών.

Αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο το 1983 και στη συνέχεια σπούδασε στο Πολιτικό τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών, από το 1983 έως το 1987. Υπηρέτησε την στρατιωτική θητεία του από το 1987 έως το 1989. Εργάζεται ως διοικητικό στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα με επιτυχία, ξεχωρίζοντας για την εργατικότητά του και την παραγωγικότητά του. Το 2005 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στην τραπεζικό πεδίο.

Την μουσική λατρεύει από πολύ μικρός, έχοντας ιδιαίτερη κλίση στα Εκκλησιαστικά μέλη. Ιδιαίτερη αγάπη τρέφει για το χορωδιακό μέλος. Το 1999 και για δύο έτη σπούδασε συστηματικά Βυζαντινή μουσική στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών, με καθηγητή τον διακεκριμένο Πρωτοψάλτη κ. Σπύρο Ψάχο. Στη συνέχεια συμμετείχε στο αναλόγιο της Μητρόπολης Πατρών, πάντα υπό την καθοδήγηση του δασκάλου του. Ακόμη μελετά συνεχώς και εντρυφά στα μελωδήματα της Θείας Τέχνης του Δαμασκηνού. Σεμνός ιεροψάλτης, συνεπής και πρόθυμος, επιμελής υπηρέτης του Βυζαντινού μέλους.

Στη χορωδία «Θεόδωρος Φωκαεύς» συμμετέχει από τον Απρίλιο του 2016, μετά πρόσκληση του καλού του φίλου και προέδρου του χορού, κ. Γεωργίου Βέργου.