Μασσαράς Δημήτριος (Λαμπαδάριος Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Μηνά Σαλαμίνας)

 
 

Γεννήθηκε στην Αθήνα την 24η Ιανουαρίου 1965, μεγάλωσε στην Πάτρα και κατοικεί στην Σαλαμίνα.

Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, του τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (master) της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Το 1996 έλαβε Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής πενταετούς φοιτήσεως από την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Από τον Σεπτέμβριο του 1999 υπηρετεί ως Λαμπαδάριος στον Ι. Ν. Αγίου Μηνά Σαλαμίνας.

Είναι εκπαιδευτικός (Θεολόγος – Φιλόλογος). Είναι έγγαμος και πατέρας τριών κοριτσιών. Μέλος πολύτεκνης οικογένειας, με πατέρα ιερέα, τον πασίγνωστο στην Πάτρα π. Ερμόλαο Μασσαρά, βρέθηκε από μικρός στον χώρο της Εκκλησίας και εντρύφησε στα άδυτα της «Ἱερᾶς Τέχνης τοῦ Θείου Δαμασκηνοῦ». Με την Εκκλησιαστική μουσική ασχολείται περίπου 25 χρόνια και έχει ψάλλει σε διάφορα αναλόγια.

Στην χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» συμμετέχει ενεργά από τον Μάιο του 2010, (συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην 3ήμερη αποστολή του χορού στη Σερβία), χάρη στην χρόνια, αγνή φιλία και την βαθιά εκτίμησή του τόσο προς τον χοράρχη της, όσο και προς τον πρόεδρό της. Ισχυρός χαρακτήρας, καλός οικογενειάρχης, έντιμος καθηγητής, μελετητής των γραφών και της Βυζαντινής Υμνολογίας, είναι ταυτόχρονα εξαίρετος ιεροψάλτης και συνάμα άριστος  ισοκράτης.