Ντεμίρης Γεώργιος (Ιεροψάλτης)

 
 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Διαμένει μόνιμα στα Καμίνια  με την οικογένειά του και ολοκλήρωσε πρόσφατα τις σπουδές του στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Εργάζεται ως φροντιστής στην Αθήνα.
Στη δευτέρα τάξη του Γυμνασίου, παρακινούμενος από τον έμπειρο Ιεροψάλτη των Βραχνεΐκων κ. Παναγιώτη Αναστασόπουλο, μυήθηκε στην Ιερή Τέχνη της Βυζαντινής μουσικής και έκανε μαθήματα μαζί του. Στη συνέχεια παρακολουθεί ανώτερα  μαθήματα πάλι με τον κ. Παναγιώτη Αναστασόπουλο, ενώ παράλληλα διδάσκεται Βυζαντινή μουσική και από τον κ. Ιωάννη Κοζιώρη, Πρωτοψάλτη και μέλος της χορωδίας. Αυτός άλλωστε τον έφερε στον Βυζαντινό χορό «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ», το καλοκαίρι του 2008. Από το 2012 κατέχει το Δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής. Έχει ψάλλει σε διάφορα αναλόγια σε ναούς της Αχαΐας, με ιδιαίτερη επιτυχία. Σήμερα  ψάλλει ως μέλος του αριστερού χορού της Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών.
Είναι πάντα πρόθυμος και συνεπής, με εξαιρετικό εύρος και ποιότητα φωνής, με συνεχή Ιεροψαλτική βελτίωση και ζήλο, λόγω και του νεαρού της ηλικίας του.