Παπαδόπουλος Γρηγόριος (Πρωτοψάλτης Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής, Παραλίας Προαστίου Πατρών)

 
 

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1977, όπου και διαμένει μόνιμα. Είναι ο πρωτότοκος υιός της πολύτεκνης οικογενείας του αξιότιμου Θεολόγου, Λυκειάρχου και Πρωτοψάλτου Κυριάκου Παπαδόπουλου και της Βασιλικής Λαμπροπούλου. Είναι παντρεμένος με την Σπυριδούλα Κατσαΐτη και πατέρας μιας κόρης.

Το 1994 αποφοίτησε με Άριστα από το Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών,  συνεχίζοντας της σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το 1998 αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας, με ειδίκευση στην επιστήμη της Ψυχολογίας. Είναι μεταπτυχιακός υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με εξειδίκευση στο Φαρμακευτικό Marketing. Έχει επίσης παρακολουθήσει συνέδρια Ψυχολογίας,  Ιατρικής και Φαρμακευτικής, καθώς και  σεμινάρια Υπολογιστών και Logistic Management.

Μιλάει Αγγλικά και είναι άριστος γνώστης χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων παρέδιδε φιλολογικά μαθήματα σε μαθητές,  καθώς και μαθήματα Βυζαντινής μουσικής.

Τη διετία 1999-2001 εργάστηκε με επιτυχία ως ψυχολόγος και υπεύθυνος επαγγελματικού προσανατολισμού και προώθησης ανθρώπινου δυναμικού στην αγορά εργασίας, στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Νομαρχίας Αχαΐας. Από το 2001 μέχρι σήμερα εργάζεται ως στέλεχος φαρμακευτικών επιχειρήσεων, με πλήθος διακρίσεων, τόσο στο τμήμα των πωλήσεων όσο και το τμήμα management και διοίκησης.

Έχει Πτυχίο Ιεροψάλτου Βυζαντινής μουσικής(1993) και κατέχει Δίπλωμα δασκάλου Βυζαντινής μουσικής (1997). Τη διετία 1997-1998 έψαλλε ως Πρωτοψάλτης στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της  Θεοτόκου, στη νήσο της Λίμνης των Ιωαννίνων. Από το 1999 ψάλλει ως Λαμπαδάριος στον Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής, Παραλίας Προαστίου Πατρών, όπου από το 2013 ψάλλει ως Πρωτοψάλτης.

Στη χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» μετέχει από τις αρχές του 2007, στην οποία  από το 2014 είναι και Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου. Έντιμος, επίμονος, εργατικός, δραστήριος και πολυτάλαντος χαρακτήρας, εξαιρετικός και τελειομανής ιεροψάλτης, αποτελεί ένα από τα βασικά στελέχη του Βυζαντινού χορού.