Παπανικολάου Χρήστος (Λαμπαδάριος Ι. Ν. Αγ. Ελευθερίου Πατρών)

 
 

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1996, όπου και διαμένει μόνιμα.

Είναι Διπλωματούχος της Αγγλικής και της Γερμανικής γλώσσας. Έχει επίσης ασχοληθεί και είναι γνώστης της Βυζαντινής Αγιογραφίας και της Ευρωπαϊκής Ζωγραφικής.

Από πολύ μικρός, σε ηλικίας μόλις 12 ετών, ξεκινά τις σπουδές του στην Βυζαντινή μουσική, στην Σχολή της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Ακολούθως, συνεχίζει τις σπουδές του παρακολουθώντας μαθήματα κοντά στον καλλίφωνο Πρωτοψάλτη  κ. Ανδρέα Χριστοδούλου. Ψάλλει κατά διαστήματα σε πολλά αναλόγια, κυρίως καλεσμένος σε θρησκευτικές πανηγύρεις, ενώ έχει διατελέσει επί 7μηνο αναπληρωτής Λαμπαδάριος στον Ι. Ν. Αγ. Ελευθερίου Πατρών. ‘Εψαλλε στο δεξιό αναλόγιο του ίδιου ναού, κοντά στον εξαίρετο Πρωτοψάλτη και μέλος της χορωδίας του Φωκαέως κ. Ανδρέα Σαββανή. Σήμερα ειναι Λαμπαδάριος του Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου Πατρών. Είναι σεμνός και υπάκουος, σοβαρός και αδαμάντινος χαρακτήρας. Ψάλλει σύμφωνα προς το Πατριαρχικό ύφος και είναι θαυμάσιος ισοκράτης.

Στην χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» συμμετέχει από τον Σεπτέμβριο του 2014, με την παρότρυνση του Πρωτοψάλτη του Ι. Ν. Αγ. Ελευθερίου Πατρών και μέλους της χορωδίας κ. Ανδρέα Σαββανή και την σύμφωνη γνώμη και έγκριση του χοράρχη της κ. Χαράλαμπου Θεοτοκάτου.