Παπαρρηγόπουλος Αλέξιος (Πρωτοψάλτης νέου Ι. Ν. Μ. Βασιλείου Βραχνεΐκων Πατρών)

 
 

Γεννήθηκε το 1969 στην Πάτρα.
Σε ηλικία μόλις 10 ετών, ο φιλόμουσος πατέρας του Κωνσταντίνος τον γράφει στο «Παλλάδιο  Ωδείο» Πατρών, απ’ όπου  πήρε το Πτυχίο του Ιεροψάλτη με άριστα και στη συνέχεια το Δίπλωμα Μουσικοδιδασκάλου Βυζαντινής Μουσικής, με καθηγητή τον αείμνηστο Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Πατρών κ. Γεράσιμο Φόρτη. Παράλληλα διδάσκεται  και μυείται στο μεγαλοπρεπές Πατριαρχικό ύφος από τον Πρωτοψάλτη του νέου Ι. Ν. Αγ. Ανδρέου Πατρών κ. Αθ. Παπαναγιώτου, μαθητή του Άρχοντος Πρωτοψάλτου του Πατριαρχείου κ. Αθ. Καραμάνη, στον οποίον επίσης οφείλει πάρα πολλά.
Στην συνέχεια, ως φοιτητής στη Σχολή Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Αθηνών, παρακολούθησε μαθήματα από τον πανελληνίου φήμης πολυγραφότατο Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Τριάδος Πειραιώς κ. Αθ. Πέτα, μαθητή του Άρχοντος Πρωτοψάλτου του Πατριαρχείου κ. Κωνσταντίνου Πρίγγου. Τέλος, από ευτυχή συγκυρία, υπηρετώντας την στρατιωτική του θητεία στην Θεσσαλονίκη, είχε την ευκαιρία, επί τετράμηνο, να παρακολουθεί κάθε σχεδόν Κυριακή τον μεγάλο Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και Άρχοντα Πρωτοψάλτη του Πατριαρχείου κ. Χαρίλαο Ταλιαδώρο.

Από το 1995 εργάζεται στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Είναι λάτρης του Πατριαρχικού Ιεροψαλτικού ύφους και εξαίρετος ισοκράτης. Έχει ψάλλει στο παρελθόν σε πολλά αναλόγια και από το 2014 είναι ο Πρωτοψάλτης του νέου Ι. Ν. Μεγάλου Βασιλείου Βραχνεΐκων Πατρών.
Συμμετέχει ενεργά για αρκετά χρόνια στην Βυζαντινή Χορωδία της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών και είναι μέλος της χορωδίας «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» από την ίδρυσή της, γιατί πιστεύει πως αποτελεί το πιο ελπιδοφόρο νεανικό πολιτιστικό σύνολο στο χώρο της Βυζαντινής Μουσικής της πόλης μας.