Πολύδωρος Παναγιώτης (Πρωτοψάλτης Ι. Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και Προμήτορος Άννης, Αιγίου)

 
 

Γεννήθηκε στο Αίγιο το 1960, όπου και ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών. Εργάζεται ως Ταχυδρομικός υπάλληλος.

Στην Εκκλησιαστική μουσική είχε κλίση από μικρός και από τα παιδικά του χρόνια με ιδιαίτερο ζήλο έχει εντρυφήσει σ’ αυτήν. Στην ιεροψαλτική του πορεία, σημαντικό ρόλο έπαιξαν δύο δάσκαλοί του, ο κ. Φραγκαναστάσης Ιωάννης και ο κ. Θεοδωρακόπουλος Φώτιος, τους οποίους πάντα θυμάται, εκτιμά και ευγνωμονεί για όσα απλόχερα του πρόσφεραν. Βαθύς γνώστης της Βυζαντινής μουσικής, ακραιφνής υποστηρικτής του ανόθευτου Πατριαρχικού ύφους, ζηλωτής της αναλλοίωτης Τέχνης του Θείου Δαμασκηνού, την έχει υπηρετήσει σαν Λαμπαδάριος και Πρωτοψάλτης από πολλά αναλόγια, ενώ έχει συμμετάσχει ως χορωδός και σολίστ σε πολλές μουσικές εκδηλώσεις με το Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου και  τον Σύλλογο Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας.
Σήμερα ψάλλει ως Πρωτοψάλτης στον Ι. Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και Προμήτορος Άννης, Αιγίου.

Στην χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» ήρθε τον Σεπτέμβριο του 2011, μαζί με τον φίλο του και επίσης εξαίρετο Πρωτοψάλτη κ. Κωνσταντίνο Αγγελακόπουλο. Είναι ικανότατος Ιεροψάλτης, με υπέροχη φωνή και ορθή μουσική γνώση, Πατριαρχικό ύφος και αδαμάντινο χαρακτήρα. Είναι ακόμη εξαιρετικός ισοκράτης.