π. Χαράλαμπος Σταματόπουλος (Πρεσβύτερος)

 
 

Γεννήθηκε τον Μάιο του 1968.
Από 12 ετών έψελνε στο δεξιό αναλόγιο του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, Άλσους Πατρών. Στη συνέχεια φοίτησε στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Κων/νου Τασσόπουλου, στο Αίγιο. Σε ηλικία 16 ετών και για 2 χρόνια, έψαλλε ως Λαμπαδάριος στον Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου Σελιανιτίκων. Κατόπιν για ένα έτος ήταν Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Λαμπιρίου και μετά άλλον ένα χρόνο Λαμπαδάριος στον Ι. Ν. Αγ. Τρύφωνος Διακοπτού.
Κατόπιν υπηρέτησε την θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία, ως μουσικός και Ιεροψάλτης στην μονάδα του. Τελειώνοντας τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, περάτωσε τις σπουδές του στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών και το 1991 χειροτονήθηκε Ιεροδιάκονος, ενώ το 1994 έγινε Πρεσβύτερος.
Το 1996, κατόπιν Πανελληνίων εξετάσεων εισήχθη στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου φοίτησε με επιτυχία και βρίσκεται επί πτυχίω.
Είναι κάτοχος Διπλώματος Βυζαντινής μουσικής.
Σήμερα υπηρετεί ως Ιερέας στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Σταυροδρομίου Τριταίας.
Στην χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» μετέχει ανελλιπώς από τον Σεπτέμβριο του 2009, μετά από πρόσκληση του προέδρου του χορού. Τον χαρακτηρίζει η συνέπεια, η παρρησία  και η λεβεντιά, τόσο στην συμπεριφορά όσο και στην μουσική απόδοση των Βυζαντινών ύμνων.