Σαγιάς Πελοπίδας (Πρωτοψάλτης Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Σελλών)

 
 

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1981.
Είναι παντρεμένος από το 2008 και πατέρας δύο παιδιών. Διαμένει στην Αγυιά Πατρών και εργάζεται ως σύμβουλος πωλήσεων σε εταιρία εισαγωγής αυτοκινήτων.
Σε ηλικία 9 ετών ξεκίνησε τα μαθήματα Βυζαντινής μουσικής με δάσκαλο τον κ. Παναγιώτη Αναστασόπουλο, Λαμπαδάριο του Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου Βραχνεΐκων, στον οποίο χρωστάει και την μετέπειτα πορεία του στον Ιεροψαλτικό χώρο. Συνέχισε τις σπουδές του και πήρε το πτυχίο του Ιεροψάλτου στο Ωδείο «Αγία Τριάς» με καθηγητή τον κ. Ιωάννη Σωτηρόπουλο, Λαμπαδάριο της Ιεράς Μονής Γηροκομείου. Είναι απόφοιτος της Σχολής Κοινωνικής Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2003).
Κατά τη διάρκεια των μουσικών του σπουδών διετέλεσε τρίτος Ιεροψάλτης στον Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Παλαιού Ψυχικού Αθηνών και μέλος της χορωδίας του Ι. Ν. Αγ. Τριάδος Νίκαιας. Την περίοδο 2002-2006 διετέλεσε Λαμπαδάριος στο Ιερό Μετόχιον της Ιεράς Μονής Γηροκομείου, που βρίσκεται στην περιοχή της Καλλιθέας Πατρών. Από το Μάιο του 2009 είναι Πρωτοψάλτης στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Σελλών.
Στην χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» μετέχει από τις αρχές του2009 και είναι από τους πιο συνεπείς χορωδούς της, συμμετέχοντας με θέρμη σ’ όλες τις όλες τις εκδηλώσεις της. Από το 2015 είναι εκλεγμένος αναπληρωματικός ταμίας  στο Δ.Σ. του χορού.