Σταθόπουλος Γεράσιμος (Λαμπαδάριος Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Κ. Αχαίας)

 
 

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1982 και κατοικεί μόνιμα στα Βραχνέϊκα Πατρών.
Είναι έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών και εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος.
Απόφοιτος του ενιαίου Λυκείου Βραχνεΐκων, πτυχιούχος ECDL από το 2002, ασχολείται επίσης με τους παραδοσιακούς χορούς (στο δήμο Ν. Ιωνίας Αττικής από το 2005-2009 και στον πολιτιστικό Σύλλογο Σουλίου Πατρών από το 2009 μέχρι σήμερα).
Τις σπουδές του στη Βυζαντινή μουσική ξεκίνησε σε ηλικία 10 ετών, χάρη στην παρότρυνση του Ιεροψάλτη παππού του. Πρώτος δάσκαλος ήταν ο κ. Παναγιώτης Αναστασόπουλος και επόμενος ο κ. Ιωάννης Κοζιώρης, στο Ωδείο Βραχνεΐκων «Τερψιχόρη», απ’ όπου το 1998 απέκτησε το Πτυχίο του Ιεροψάλτου. Με τον ίδιο δάσκαλο συνέχισε τις σπουδές του μέχρι το 2000, οπότε στην Αθήνα μαθήτευσε δίπλα στον Πρωτοψάλτη του Ι. Ν. Αγ. Φωτεινής Ψυχικού κ. Ιωάννη Τσούνη.
Το 2003 εργάστηκε ως Ιεροψάλτης στον Ι. Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Μαιευτήριο Αθηνών «ΕΛΕΝΑ», ενώ από το 2010 έψαλλε επί 2ετία ως  Λαμπαδάριος στον  Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαϊκαλίου Πατρών. Σήμερα ψάλλει ως Λαμπαδάριος στον  Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής Κ. Αχαΐας.
Στη χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» μετέχει από τον Σεπτέμβριο του 2010, επιδεικνύοντας σοβαρότητα, μεγάλο ζήλο και συνέπεια στις πρόβες και τις εμφανίσεις του χορού, αποτελώντας αναπόσπαστο στέλεχος.