Στεφανόπουλος Κωνσταντίνος (Λαμπαδάριος νέου Ι. Ν. Μ. Βασιλείου Βραχνεΐκων Πατρών)

 
 

Γεννήθηκε στην Πάτρα, στις 15 Ιουνίου 1983. Είναι μόνιμος κάτοικος Βραχνεΐκων και απόφοιτος του ΤΕΙ Πατρών στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, με ειδίκευση στο κλάδο των τηλεπικοινωνιών και των Η/Υ .

Από πολύ μικρός είχε κλίση προς τη μουσική. Το ερέθισμα όμως για τη Βυζαντινή Μουσική το πήρε από τον μεγαλύτερο αδερφό του Γεώργιο, ο οποίος είχε εντρυφήσει σε αυτήν πρώτος. Αυτός που τον βοήθησε στην συνέχεια και τον στήριξε περισσότερο στην προσπάθειά του ήταν ο πατέρας του Θεοδόσιος , ο οποίος ανακάλυψε τις δυνατότητές του και αναγνώρισε την αγάπη του για την Βυζαντινή Μουσική. Τα πρώτα του βήματα στο χώρο αυτό και ουσιαστικά τις βάσεις της Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Μουσικής της πήρε από τον αείμνηστο διδάσκαλό του Παναγιώτη Αναστασόπουλο. Κατόπιν στο Ωδείο τις μουσικές γνώσεις του απέκτησε από τον αγαπητό του φίλο και διδάσκαλο, Πρωτοψάλτη Ιωάννη Κοζιώρη.

Είναι μόνιμος Ιεροψάλτης στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών και Λαμπαδάριος του Ι.Ν Αγίου Βασιλείου Βραχνεΐκων. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομώνυμης Χορωδίας, κατέχοντας τη θέση του Ταμία. Την συμμετοχή του στη χορωδία “Θεόδωρος Φωκαεύς” την θεωρεί ευλογία και ευχαριστεί Το Θεό που του δώρισε αυτό το χάρισμα να Τον υμνεί και να Τον δοξάζει ψάλλοντας .