Γεώργιος Βέργος (Πρόεδρος και Διοικητικός Υπεύθυνος)

 
 

Γεννήθηκε στη Πάτρα το 1965, από γονείς που κατάγονται από την Αιτωλοακαρνανία. Μεγάλωσε, ανδρώθηκε, σπούδασε στην πόλη που αγαπάει ιδιαίτερα και στην οποία ζει, εργάζεται και προσφέρει τα πάντα. Έχει δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια με την σύζυγό του Μαίρη Κόγκου και τις δύο τους κόρες, Μαριλένα (Φοιτήτρια Νομικής) και Αγγελική (Μαθήτρια Λυκείου).
Αποφοίτησε ως αριστούχος από το Πρότυπο Λύκειο Πατρών και στην συνέχεια εισήχθη στην Ιατρική Σχολή της πόλης μας, την οποία τελείωσε με άριστα. Ειδικεύτηκε στην  Ορθοπαιδική στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Παιδορθοπαιδική, στην Αρθροσκοπική Χειρουργική γόνατος-ώμου και στην Αθλητιατρική, στην Ελβετία και την Βόρειο Ιταλία. Έχει διδακτορική διατριβή στις αθλητικές κακώσεις. Εξελίσσεται διαρκώς στην Αρθροσκοπική Χειρουργική ώμου – γόνατος, παρακολουθώντας παράλληλα ειδικά σεμινάρια πάνω στην αρθροσκόπηση ποδοκνημικής, ισχίου και αγκώνα. Τελευταία ασχολείται και με την Μικροχειρουργική σπονδυλικής στήλης(αυχένα και οσφύος). Συμμετέχει σε πολλά ιατρικά, Ορθοπαιδικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συμπληρώνει καθημερινά την ιατρική του γνώση.

Σήμερα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Πάτρα και εργάζεται παράλληλα και χειρουργεί στο «Ολύμπιο Θεραπευτήριο» και σε κλινικές των Αθηνών. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και πολλών Πανελλήνιων Ορθοπαιδικών Εταιρειών. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες των Πατρών και των Αθηνών, σε ιατρικές στήλες, καθώς και σε διαδικτυακά ιατρικά portals, Ελληνικά και ξένα.  Μιλά 4 γλώσσες(απταίστως Αγγλικά και Ιταλικά, Γαλλικά και Ισπανικά). Έχει Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής,  έχοντας μαθητεύσει δίπλα στους γνωστούς μουσικοδιδάσκαλους π. Ευθύμιο Ντρέκη, Π. Παπασταύρου και Σπ. Ψάχο, ενώ έχει παρακολουθήσει επί 2ετία και μαθήματα Διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής. Έχει 6ετείς σπουδές στην Ευρωπαϊκή μουσική μέχρι Πτυχίου Σύνθεσης, παίζει πιάνο, κιθάρα και ντραμς. Διατηρεί μια από τις πλουσιότερες μουσικές δισκοθήκες στην Ελλάδα(κύρια δίσκοι βινυλίου και ψηφιακοί δίσκοι και ηλεκτρονική δισκοθήκη). Επί 4ετία υπήρξε επιτυχημένος μουσικός παραγωγός, σε ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς των Πατρών. Τις λίγες ελεύθερες ώρες του, ακούει  όλα τα είδη μουσικής που τον ξεκουράζουν και παίζει τένις ή βόλεϊ με τις κόρες του, που λατρεύει.

Διετέλεσε Γενικός  Γραμματέας  του Ερασιτέχνη Απόλλωνα, γιατρός της Παναχαϊκής και της Ολυμπιάδας Πατρών, του Θριάμβου, της Ν.Ε.Π., επί διετία γιατρός του Πατραϊκού, γιατρός του Έσπερου Πατρών, γιατρός της ομάδας βόλεϊ της Ε.Α.Π. και μέλος του ιατρικού team του Ολυμπιακού Πειραιώς στο ποδόσφαιρο επί 2ετία(2006-2008). Ακόμη χρημάτισε αντιπρόεδρος του εκπολιτιστικού συλλόγου Παραλίας Καλαμακίου Αχαΐας και εξελέγη επί 8 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος του δήμου της Πάτρας. Στη Δημοτική Αρχή εργάστηκε με επιτυχία ως: α) αντιπρόεδρος του Ο.Ν.Α.Π., με δυναμική παρουσία στα αθλητικά δρώμενα της πόλης και ουσιαστική συμμετοχή στην ανάληψη των Παγκόσμιων Παιδικών Αγώνων του 2003 από την Πάτρα, β) αντιπρόεδρος του Κοινωνικού Τομέα, με σημαντική προσφορά στα κοινωνικά προβλήματα της πόλης και ενεργή συμμετοχή στο Κ.Α.Π.Η. και τους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης μας , γ) αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Αποκαταστάσεως Αναπήρων, δ) Αναπληρωματικό μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής την πρώτη διετία και ε) Αναπληρωτής Πρόεδρος και εν συνεχεία Πρόεδρος της Δημοτικής Μουσικής, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναβάθμισή της, δημιουργώντας την μεγαλύτερη μπάντα σε όλη την Ελλάδα, με 21 υποσύνολα και ηχηρή παρουσία σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης μας. Επί των ημερών του αναβαθμίστηκε η Μπαντίνα των μικρών και δημιουργήθηκε η πρώτη Μπάντα Κρουστών στην Πάτρα. Έχει διατελέσει μέλος πολλών πολιτιστικών συλλόγων και μέλος του Δ.Σ. της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών.
Επόμενος στόχος του Γ. Βέργου  ήταν η δημιουργία Δημοτικής Βυζαντινής – Παραδοσιακής χορωδίας και η ολοκλήρωση του Οργανισμού της Δημοτικής Μουσικής. Οι εκλογές όμως του 2002 έφεραν την παράταξή του στην αντιπολίτευση και παρά την παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο συμβούλιο της Δημοτικής Μουσικής, η επίτευξη των παραπάνω στόχων από τον ίδιο δεν ήταν δυνατή. Έτσι, αποφασίζει ιδιωτικά να στηρίξει ένα πρώτο  σχήμα Βυζαντινής χορωδίας, που με την βοήθεια ευγενικών χορηγών, παρουσιάζει δύο  επιτυχημένα CD στην πόλη μας. Ανήσυχο πνεύμα και μη ικανοποιημένος από τις παραπάνω δράσεις, δημιουργεί την χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» το 2005, μαζί με  τον φίλο του, εξαίρετο και διακεκριμένο Πρωτοψάλτη,  Χαράλαμπο Θεοτοκάτο και πολλούς εκλεκτούς νεαρούς και έμπειρους ιεροψάλτες.
Γι’ αυτόν ο νέος Βυζαντινός χορός, που   έχει μεγάλες δυνατότητες είναι «όνειρο ζωής και πεδίο  πνευματικής ανάτασης και πολιτιστικής υπέρβασης» και οι επιτυχίες που γνωρίζουν τα CD και οι εκδηλώσεις της χορωδίας τον δυναμώνουν  να συνεχίσει την προσπάθειά του. Ο στόχος του,  να καθιερωθεί δηλαδή η χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» στον χώρο της Βυζαντινής – Παραδοσιακής Μουσικής, τόσο στην πόλη μας όσο και πανελληνίως και να γνωρίσει την παγκόσμια καταξίωση, που εκείνος πιστεύει πως της ταιριάζει, θα επιτευχθεί σύντομα και οι διακρίσεις του χορού σε πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο γίνονται όλο και περισσότερες, στην 11ετή πια πολιτιστική της ιστορία. Το γεγονός αυτό τον ευχαριστεί ιδιαίτερα και του δίνει την δύναμη που απαιτείται για να συνεχίσει την ευγενική αυτή του προσπάθεια.